La xifra correspon a la recollida feta de juny a setembre i es preveu que s’incrementi quan s’acabi de recollir l’oli de tots els contenidors de la comarca.

El Consell Comarcal de la Garrotxa va iniciar el passat més de juny un nou sistema de recollida d’oli de cuina, un dels residus més contaminants pel medi ambient. Aquest nou servei ha suposat la instal·lació de nous contenidors a la via pública. El nombre de contenidors instal·lats per municipi van en funció de la seva estructura i del nombre d’habitants, de manera que en total s’han instal·lat 50 contenidors a la Garrotxa. Els serveis tècnics del SIGMA són els encarregats
de dur a terme el seguiment i control de la recollida, que fa una empresa especialitzada.

Des que es va iniciar el nou servei de reciclatge, al mes de juny i fins al setembre, s’han recollit 1.000 litres d’oli, una xifra que es preveu que s’incrementi perquè encara no s’han recollit per primera vegada la totalitat dels contenidors repartits per la comarca. A final d’octubre es preveu haver fet ja la primera recollida complerta de tots els municipis.

Sessions i parades informatives

El desplegament de contenidors ha anat acompanyat d’una campanya informativa per explicar als ciutadans del nou sistema de recollida. En total s’han realitzat 50 sessions informatives i s’han instal·lat parades informatives a diferents espais dels municipis com ara les sortides de les escoles, mercats o piscines. També s’ha aprofitat per a instal·lar la parada informativa al costat de la deixalleria mòbil, per informar al ciutadà sobre el funcionament de la deixalleria.

Els informadors que han visitat els diferents municipis han explicat als ciutadans com s’ha de fer la recollida d’oli i els han obsequiat amb un embut per a la recollida de l’oli a casa i un fulletó explicatiu del sistema. A més, s’ha facilitat informació sobre l’aplicació mòbil TRIEM (https://www.consorcisigma.org/aplicacio-triem/ ) que permet estar al dia de la gestió dels residus, conèixer els usos que fa cada habitatge dels contenidors i aclarir dubtes sobre el
reciclatge. En total prop de 1.500 unitats familiars han estat informades del nou sistema de recollida d’oli
de cuina.

Conscients que molts ciutadans no disposen encara d’un embut per recollir l’oli de cuina a casa seva, al llarg d’aquest trimestre el podran anar a buscar al seu ajuntament. Concretament un tècnic del SIGMA es desplaçarà als diferents consistoris per informar sobre la recollida de l’oli i lliurar l’embut. Cada Ajuntament comunicarà els dies i hores d’aquests nous punts d’informació.