Select Page

Amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, el Consell Comarcal de la Garrotxa conjuntament amb Òmnium Cultural, han organitzat l’acte institucional que, enguany, ha presentat algunes novetats. Coincidint amb l’inici d’un nou mandat s’ha recuperat el format basat en una conferència institucional que, per primera vegada, s’ha fet fora de la seu del Consell Comarcal de la Garrotxa.

Aquest canvi respon a la voluntat de fer més partícips als municipis de la comarca de les activitats del Consell i a la convicció que actes importants com la commemoració de l’Onze de Setembre han de poder sortir de la seu del Consell i acostar-se a tots els garrotxins i garrotxines.

Per aquest motiu, l’acte s’ha dut a terme a l’Ajuntament d’Argelaguer aquest dilluns 4 de setembre a 2/4 de 7 del vespre. Després dels parlaments inicials a càrrec de l’alcalde d’Argelaguer, Guillem Ballaz, el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach, i la presidenta d’Òmnium Garrotxa, Glòria Bassets, ha estat el moment d’escoltar la conferència “El català davant l’oportunitat tecnològica: llengua i futur i anirà a càrrec del gestor del coneixement d’Àlex Hinojo. Hinojo és expert en internacionalització  d’institucions culturals i educatives, activista pel
coneixement lliure, ha sigut director de l’Amical Wikimedia, l’entitat que promou la Viquipèdia en català i és cofundador del projecte drets digitals, des d’on defensa els drets humans a l’entorn digital. Una trentena de persones han assistit a la xerrada que era gratuïta i oberta a tothom.

Un cop finalitzada la conferència, Òmnium Cultural ha fet entrega d’una bandera als alcaldes dels municipis de la
Garrotxa que han assistit a l’acte que ha acabat amb un refrigeri per part de Cuina Volcànica de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa per a tots els assistents.