Select Page

L’Ajuntament de Riudaura ha aprovat en el Ple d’aquest dijous la seva incorporació al sistema tarifari integrat, de manera que els 21 municipis de la comarca, representats pel Consell Comarcal de la Garrotxa, ja formen part de l’ATM de Girona

El passat mes de març la Sala de Plens del Consell Comarcal de la Garrotxa acollia el Consell d’Administració del Consorci del Transport Públic de l’Àrea de Girona, Autoritat Territorial de Mobilitat (Consorci ATMG) en un acte en el que es formalitzava la adhesió de la Garrotxa al nou sistema tarifari integrat. D’aquesta manera els ciutadans/nes dels
municipis adherits, podien gaudir d’un estalvi important en l’ús del transport públic.

L’Ajuntament de Riudaura ha aprovat aquest dijous per Ple, la integració del municipi a l’ATMG, oferint als seus habitants doncs, els avantatges que suposa formar part del sistema tarifari integrat. La integració serà efectiva a partir del gener de 2024 perquè la inversió no estava pressupostada per aquesta anualitat i s’assumirà en el pressupost del 2024. L’alcaldessa, Anna Vegas, ha destacat que “formar part de l’ATM de Girona igual que la resta de pobles de la Comarca de la Garrotxa era una de les prioritats del nostre programa electoral. Des de l’equip de govern sempre ens mostrarem compromesos amb tot allò que contribueixi a millorar la mobilitat, la sostenibilitat, l’eficiència i la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Riudaura“.

Amb l’entrada de Riudaura, ja són tots els municipis de la comarca que formen part del sistema tarifari integrat, en aquest sentit, el conseller comarcal de Mobilitat Jordi Güell, ha destacat els beneficis que suposen per als garrotxins i garrotxines formar part del sistema tarifari integrat i s’ha refermat en “la voluntat de continuar treballant per poder aconseguir en un futur la integració tarifaria de tot Catalunya”.

Recordem que formar part del sistema tarifari integrat suposa un estalvi important per als ciutadans que fan ús del transport públic. Aquest sistema permet als ciutadans desplaçarse mitjançant un únic tiquet dins la seva zona d’integració tarifària. El cost d’aquests tiquets suposen un estalvi d’entre el 48% i el 77% en funció de les rutes freqüentades. El joves menors de 16 anys poden utilitzar el transport públic de la seva zona tarifària de forma gratuïta.
El Consell Comarcal de la Garrotxa, representa a tots els ajuntaments de la comarca que han entrat a formar part del nou sistema tarifari integrat, donant-los suport i coordinant els serveis i actuacions d’àmbit supramunicipal que s’implementin al territori.