Durant el juliol i l’agost la línia Rumbus (Les Preses –Olot –Santa Pau) circula cada dia de la setmana. Al juliol la freqüència de pas és cada hora, i durant l’agost s’incrementa amb busos cada mitja hora. Paral·lelament, aquest juliol s’instal·laran noves senyalitzacions a la majoria de les parades.

El dilluns 3 de juliol a les 9 del matí va començar a circular de dilluns a divendres Rumbus, el servei
de bus, operat per Teisa, que dota de connectivitat directa els municipis Les Preses, Olot i Santa Pau
i que està adreçat tant a la població local com als visitants. Fins ara, el bus circulava durant els caps
de setmana i festius però durant el juliol i l’agost també s’ofereix el servei entre setmana.
Així doncs durant el juliol entre Olot i Santa Pau hi haurà 8 expedicions al dia de Rumbus, una cada
hora, de 9:00 a 18:00 h. I durant l’agost hi haurà 16 expedicions al dia de Rumbus, una cada mitja
hora, (de 9:00 a 19:30 h).
Els horaris es poden consultar a rumbusgarrotxa.cat, a teisa-bus.com, al fulletó
informatiu, i també a cadascuna de les parades de bus que hi ha al llarg del recorregut d’aquesta línia.

Totes les parades, senyalitzades

Per tal que tothom pugui identificar fàcilment on són les parades de Rumbus i consultar els horaris de les línies de transport públic, aquests dies s’estan senyalitzant les parades que fins ara no ho estaven i s’estan renovant els suports
que estaven en mal estat de conservació i els que no eren prou visibles. Aquesta tasca ha estat possible gràcies a l’adquisició, per part del Consell Comarcal, d’una quinzena de pals metàl·lics que instal·laran les brigades d’Olot, Les Preses i Santa Pau. És important remarcar que als pals informatius no només s’hi podran consultar els horaris de Rumbus, sinó també els de totes les altres línies que passin per cadascuna de les parades.
Cal recordar que hi ha tres zones principals d’estacionament gratuït (la del costat de l’Oficina de Turisme de Santa Pau, la de la Ronda de Les Fonts d’Olot, i la de l’àrea de recepció de visitants de Les Preses), i que per utilitzar aquest bus es pot adquirir un bitllet senzill, que permet, per 2 €, fer un nombre de viatges il·limitat durant tot el dia o bé fer servir els títols de mobilitat integrats de l’ATM de Girona.

La Taula de Mobilitat Turística de la Garrotxa ha treballat perquè Rumbus sigui una alternativa més econòmica, més pràctica i més sostenible que el vehicle privat per desplaçar-se entre Les Preses, Olot i Santa Pau.

Aquesta iniciativa, alineada amb l’estratègia de la Carta Europea de Turisme Sostenible 2021-2025 i dels Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS), vol oferir a la població una mobilitat sostenible, eficaç i respectuosa amb l’entorn, i és fruit del treball en cooperació entre tots els agents implicats en aquesta taula, entre els quals hi ha el Consell Comarcal de la Garrotxa, Turisme Garrotxa, del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el
Consorci de l’Alta Garrotxa i els ajuntaments de Les Preses, Olot i Santa Pau.
Rumbus és possible gràcies al finançament de la Generalitat de Catalunya i el Departament de Territori, així com del Consell Comarcal de la Garrotxa mitjançant el finançament dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions (fons europeus Next Generation).
Tota la informació sobre Rumbus es pot trobar al web rumbusgarrotxa.cat