Select Page

El projecte, que demà celebra el seu acte de cloenda, ha unit durant aquest curs estudiants universitaris amb estudiants de diverses escoles de la Garrotxa, creant un vincle de creixement mutu.

Aquest curs 2022/2023, el projecte Rossinyol ha arribat a la 17a edició plenament consolidat com un dels programes més arrelats a la Garrotxa en matèria de mentoratge educatiu. En total hi han participat setze joves estudiants de la
Universitat de Girona i setze alumnes de secundària de vuit centres educatius garrotxins, que han format parelles en les quals l’alumne universitari exerceix de mentor de l’estudiant de secundària.

Aquestes setze parelles participants s’han anat trobant un cop per setmana des del mes de novembre i fins al mes de maig. Durant aquest temps, els joves universitaris, que actuen com a mentors, han esdevingut un referent en l’acompanyament dels alumnes més joves. Precisament l’objectiu d’aquest programa és crear un vincle entre mentor i mentorat, a través de realitzar activitats plegats i oferint així noves experiències i oportunitats als estudiants.

Durant les trobades setmanals, les parelles han realitzat activitats lúdiques, culturals, educatives, socials i de coneixement del territori, per tal de potenciar les habilitats socials, lingüístiques i culturals dels mentorats i mentorades.

El Projecte Rossinyol és un programa molt arrelat a la Garrotxa. Olot va ser el primer municipi a participar en la prova pilot que es va desenvolupar al llarg del curs 2005/2006 i a partir de la qual s’ha anat desenvolupant cada any arribant, aquest curs, a la seva 17ena edició.


Aquest dimarts a les 19h a l’Ideal- Oficina Jove de la Garrotxa es durà a terme l’acte de cloenda del projecte d’enguany. En l’acte, les diferents parelles participants explicaran la seva experiència i se’ls farà entrega d’un diploma. Posteriorment s’ha organitzat una mica de berenar per a tots els assistents.