El Garrotxa Volcànic Walking arriba a la seva 5a edició els dies 26, 27 i 28 de maig, consolidant-se com una cita obligada per als amants de la natura i les activitats a l’aire lliure.

Del 26 al 28 de maig, els amants de la natura i la muntanya tindran l’oportunitat de participar en la cinquena edició del festival de senderisme Garrotxa Volcànic Walking. Durant aquests tres dies, els participants podran escollir entre les 13 activitats programades que recorreran alguns dels paratges més espectaculars de la Garrotxa.

Els festivals de senderisme tenen com a finalitat promoure el senderisme com una activitat d’oci saludable i sostenible i ofereixen un programa de rutes guiades a peu, per diferents indrets del territori, per a tots els públics, en grups reduïts i conduïdes per guies professionals.

El festival Garrotxa Volcànic Walking l’organitzen Turisme Garrotxa i la Xarxa de Senders Itinerànnia, dins el marc dels Festivals de Senderisme dels Pirineus, coordinats per l’IDAPA (Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran) i amb el suport de la marca turística Pirineus, el Patronat de Turisme Ara Lleida i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

La cinquena edició del Garrotxa Volcànic Walking arriba amb novetats

Per tal de fomentar la mobilitat sostenible i fer més còmode l’accés dels participants a les visites, des del festival s’ha decidit iniciar les sortides de moltes de les activitats a prop d’una de les 13 parades de la línia d’autobús Rumbus (línia Les Preses – Olot – Fageda d’en Jordà – Santa Pau). D’aquesta manera, els participants poden desplaçar-se fins allà amb transport sostenible i sense
haver d’agafar el vehicle privat. A més a més, a tots aquells participants que utilitzin aquest servei de transport se’ls retornarà el preu del bitllet gràcies al pla pilot impulsat per la marca Festivals de Senderisme dels Pirineus.

Però aquesta no és l’única novetat del festival d’enguany. En aquesta edició, Turisme Garrotxa ha establert una col·laboració amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals perquè tots els nens i nenes menors de 15 anys i que tenen el carnet del Club Super3 puguin gaudir gratuïtament de les visites del festival.

Activitats de tota mena i per a tota la família
En aquesta cinquena edició, les activitats que s’han programat al Garrotxa Volcànic Walking són:

Divendres, 26 de maig
-Taller d’astronomia a l’observatori astronòmic Mas Mitjà Rural

Dissabte, 27 de maig
– Els salts d’aigua del Brugent
– Barranquisme familiar a la Garrotxa
– Marxa nòrdica pel romànic de la Vall de Bianya
– Les tres colades de lava
-Taller d’astronomia a l’observatori astronòmic Mas Mitjà Rural
– Fageda de nit

Diumenge, 28 de maig
– La volta a peu a la Garrotxa – etapa 10+1
– Iniciació a la Marxa nòrdica i boscos terapèutics
– Orienta’t, no et perdis!
– L’entorn paisatgístic de Castellfollit de la Roca
– Ruta dels gorgs de Santa Pau
– Salvem els volcans!

Les rutes estan especialment pensades per realitzar en família i els preus són inferiors als habituals. Són doncs una oportunitat excel·lent per descobrir una cara més real, autèntica i desconeguda de diferents racons de tot el Pirineu.

Com és habitual a cada edició, i per tal de fomentar l’estada als visitants, s’ofereix la possibilitat de comprar diferents visites amb allotjament, uns forfets que permetran gaudir de tot el cap de setmana a la comarca.

I cal no oblidar que els participants al Garrotxa Volcànic Walking obtindran com a obsequi el kit del senderista. Aquest 2023, el kit constarà d’una motxilla, una cantimplora i un lot de productes del territori.

A la web www.garrotxavolcanicwalking.cat trobareu el detall de totes les excursions i com fer la
inscripció. Places limitades.