Select Page

La Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona (CUG) ha validat el projecte urbanístic de les gosseres que ara el Consell Comarcal de la Garrotxa podrà tirar endavant al llarg d’aquest 2023

El centre de recollida i custòdia d’animals de companyia Can Mali és propietat del Consell  Comarcal de la Garrotxa des del 2013, quan una subvenció del PUOSC va permetre adquirir les gosseres que, fins aquell moment, es gestionaven en règim de lloguer. Amb el pas dels anys, des del Consell Comarcal s’ha vist la necessitat de millorar les instal·lacions tant des del punt de vista estructural, com de distribució d’espais i funcionalitat i de benestar animal.

Després de més d’un any pendents de l’aprovació d’un Pla d’Actuació Especial (PAE) impulsat per l’Ajuntament d’Olot, la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona (CUG) ha aprovat finalment el projecte de remodelació que permetrà al Consell Comarcal de la Garrotxa tirar endavant la millora de les instal·lacions.

Entre les actuacions previstes en el projecte hi ha augmentar la superfície de gàbies i patis dels allotjaments d’animals, esponjar les caneres actuals per permetre la millora del benestar animal, disposar de caneres específiques d’acollida, de quarantena i de gossos perillosos, disposar d’un espai específic per gats, reordenar els edificis existents per disposar d’una zona d’atenció al públic adequada, una zona de cures, una zona de neteja dels animals, magatzems, i serveis pel personal del centre i reordenar les instal·lacions elèctriques i de sanejament. Aquests àmbits es completaran amb una zona d’aparcament, una zona verda i un nou edifici d’oficina i serveis. El pressupost de l’execució de les obres és de prop de 250.000€, dels quals 72.768,64€ provenen del PUOSC de la Generalitat i la resta va finançat pel propi Consell Comarcal.

Pel què fa a terminis d’execució, el Consell Comarcal de la Garrotxa treballa per poder aprovar el projecte el proper mes de juliol i poder licitar-lo de cara al setembre. D’aquesta manera les obres de remodelació de les gosseres es podrien iniciar durant la tardor d’aquest 2023.