Select Page

La Sala Torín d’Olot s’ha omplert en l’acte institucional de commemoració del 25è aniversari del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa (CASG). Durant tot aquest any s’han programat jornades tècniques, caminades i actes per commemorar el quart de segle de l’ens gestor dels serveis socials de la comarca.  

Aquest dimecres 29 de març, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa ha celebrat l’Acte Institucional del 25è aniversari; una de les accions de commemoració per celebrar el primer quart de segle de l’ens encarregat de la gestió dels serveis socials a la Garrotxa.

L’acte d’aquest dimecres, que ha omplert la Sala Torín d’Olot, ha comptat amb les intervencions de l’alcalde d’Olot i vicepresident del CASG, Pep Berga, el president del Consell Comarcal de la Garrotxa i del CASG, Santi Reixach, els quals han aprofitat per recordar i agrair tot el recorregut i tasca dels treballadors, alcaldes, regidors, consell de direcció i membres de l’ens al llarg d’aquests 25 anys d’història. En aquest sentit, l’alcalde d’Olot ha aprofitat el seu discurs per posar en relleu tota la trajectòria i història del Consorci destacant que el CASG sempre s’ha erigit per la seva activitat intensa que ha anat d’avançada, amb la voluntat de donar resposta a les necessitats de cada moment i per teixir complicitats a tot el territori. 

El desembre de 1997 el Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot van posar en marxa aquest organisme amb la voluntat de treballar de manera coordinada en la prestació dels serveis socials als municipis de la comarca: des de l’atenció a la infància i joves passant per l’acompanyament i atenció a la gent gran i la comunitat així com la promoció social, servei d’acollida, servei de teleassistència o gestió del menjador social, entre altres.

Amb la voluntat de commemorar aquesta efemèride i apropar el coneixement dels seus serveis a la ciutadania; des de l’ens s’ha organitzat diverses activitats pel seu 25è aniversari. D’una banda, s’han previst sis caminades populars, gratuïtes i obertes a tota la ciutadania que permetran redescobrir els principals paratges naturals i elements patrimonials de la Garrotxa. Les caminades es porten a terme al llarg de sis diumenges, de març a novembre, a diferents municipis de la comarca tals com Sant Joan les Fonts, Argelaguer, Beuda i Maià de Montcal, Sant Feliu de Pallerols i la Vall d’en Bas.

El passat 21 de març, 300 professionals de diversos àmbits van participar en la jornada tècnica ‘L’ètica en les relacions d’ajuda’; focalitzada en l’ètica aplicada a la intervenció que va servir per teixir xarxa i va comptar amb les ponències del director de la Càtedra Ethos de la Universitat Ramon Llull, Francesc Torralba, el professor emèrit de Filosofia, Joan Manuel del Pozo, la presidenta del Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya i professora de Filosofia d’UB, Begoña Roman, la coordinadora de Formació i Recerca de la Càtedra Fundació Grifols UVic – UCC i professora d’ètica, Ester Busquets i la referent i coordinadora de l’ Espai d’ ètica del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, Margarida Coma.

L’acte també ha comptat amb les reflexions i ponències de l’expert amb més de 30 anys de trajectòria en gestió del coneixement, desenvolupament i canvi organitzatiu, Manel Muntada, així com el consultor social i expert en processos d’intervenció social amb persones amb discapacitat, desenvolupament comunitari, moviments associatius i promoció de polítiques socials, Fernando Fantova, que han debatut sobre els serveis socials i la seva organització.

L’acte d’avui ha estat l’activitat més oficial de les organitzades per commemorar aquest aniversari i ha tingut un reconeixement per a Isabel Brussosa, exalcaldessa d’Olot i expresidenta del Consell Comarcal de la Garrotxa que va impulsar la creació i posada en marxa del CASG. L’activitat també ha comptat amb la participació de la directora del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, Teia Fàbrega; Carme Sans i Ester Fabregó, tècniques del CASG, Emili Bassols, president de Creu Roja i Josep Lluís Nicolau, director de l’EAP d’Olot, així com de Montse Feixas de l’Associació el Paraigua que han  posat un nou nòdul de la xarxa en representació de tots els professionals de l’àmbit de la salut, l’educació, el lleure, la promoció econòmica, la cultura, esports, joventut, medi ambient, seguretat, turisme o protecció civil que col·laboren amb el CASG.