El projecte Rossinyol, que uneix durant un curs estudiants universitaris amb estudiants de diverses escoles de la Garrotxa, per tal de crear un vincle de creixement mutu, ja està en marxa, en la que és ja la 17a edició del projecte a la Garrotxa. Aquest curs 2022/2023 són setze joves estudiants de la Universitat de Girona i setze alumnes de secundària de vuit centres educatius garrotxins, els que conformen les parelles participants, que actuen com a mentors i mentorats.

Aquestes setze parelles participants en aquesta edició ja han començat a trobar-se tres hores a la setmana, trobades que s’allargaran fins el proper mes de maig. Els joves universitaris que actuen com a mentors esdevindran un referent en l’acompanyament dels alumnes més joves. L’objectiu d’aquest programa és crear un vincle entre mentor i mentorat, realitzant activitats plegats i oferint noves experiències i oportunitats.

En una trobada setmanal, les parelles desenvoluparan activitats lúdiques, culturals, educatives i socials, per tal de potenciar les habilitats socials, lingüístiques i culturals dels mentorats i mentorades.

El Projecte Rossinyol és un programa molt arrelat a la Garrotxa, ja que Olot va ser el primer municipi a participar en una prova pilot que es va desenvolupar al llarg del curs 2005/2006.

Consulta la Memòria del Projecte Rossinyol 2022 a: http://www.projecterossinyol.org/wp-content/uploads/2017/04/MEM%C3%92RIA-2021-22-FINAL.pdf