Select Page

El passat dilluns, 7 de novembre, va arribar a la Garrotxa la segona entrega d’aliments provinents de la Unió Europea del Fons Europeu per als més desfavorits (FEAD). Es tracta d’aliments de primera necessitat que tenen com a destinació el Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa i que l’empresa Trans Escapa s’ha encarregat de conservar i transportar de manera totalment solidària.

El Fons Europeu per als més desfavorits s’encarrega d’impulsar i finançar mesures dels països de la Unió Europea que permetin proporcionar aliments i productes essencials de neteja. En el cas de la Garrotxa, el material enviat en aquest segon enviament de l’any —habitualment es feien tres enviaments anuals- consta de 82 palets i es correspon íntegrament a aliments, que aniran destinats al Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa (CDA).

En aquesta ocasió i davant la manca d’espai al CDA de la Garrotxa, l’empresa Trans Escapa s’ha encarregat d’emmagatzemar i transportar, de manera totalment voluntària i gratuïta, cinquanta palets d’aliments enviats pel FEAD i que en aquests moments no tenen cabuda al CDA. El material s’ha dipositat a uns 25 metres quadrats de les seves instal·lacions situades a Olot i la companyia es fa càrrec de la seva òptima custòdia i conservació fins que sigui possible la seva entrega.

El CDA és un espai destinat a oferir aliments bàsics a persones de la comarca de la Garrotxa que es troben en una situació puntual de precarietat econòmica i/o social i que tenen moltes dificultats per cobrir adequadament les seves necessitats més bàsiques. Es tracta d’un projecte comú i col·laboratiu que compta amb el suport de Càritas Garrotxa, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i el Banc d’Aliments. El Centre també ofereix formació a aquelles persones que reben la cistella bàsica d’aliments i d’altres que venen derivades per serveis socials i entitats socials, com la mateixa Càritas, Creu Roja, etc.

A grans trets, el CDA Garrotxa dona suport a un total de 900 famílies (unes 2.200 persones beneficiàries), xifra que varia habitualment per diversos factors. A part dels aliments provinents de la Unió Europea, cal destacar l’important paper que juguen les empreses del territori i les donacions d’aliments i productes provinents de campanyes concretes així com el suport d’entitats i empreses de la Garrotxa lliuren donacions puntuals, periòdiques o ajuda variada.

A més de les aportacions de material, des de l’entitat també destaquen el paper i importància del suport logístic que empreses com Trans Escapa ofereixen al CDA de forma habitual i en altres projectes concrets com el cas de les aportacions solidàries per a les comunitats ucraïneses afectades per la guerra.

Aquest matí, el president de Càritas Garrotxa, Carles Oller, la regidora d’Acció Social de l’Ajuntament d’Olot, Imma Muñoz, acompanyats pels responsables de l’empresa Transports Escapa, Jordi i Adrià Escapa, han visitat les instal·lacions per conèixer l’espai on es troba tot el material i agrair la seva ajuda.