Select Page
  • Els municipis de la comarca disposaran d’un espai gratuït d’atenció lúdica i educativa per a infants i joves de 2 a 12 anys.
  • L’Àrea de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa coordina aquest servei, que dinamitza l’empresa de lleure Arriant Formació i Lleure.

El Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, a través d’una resolució del passat mes de desembre, va aprovar el finançament als ajuntaments de més 20.000 habitants i als consells comarcals, d’un projecte per impulsar la prestació de serveis de cura puntual per a nenes i nens a tot el territori català.

El Consell Comarcal de la Garrotxa, amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca (exceptuant Olot, que disposava de finançament directe per superar els 20.000 habitants) posarà en marxa, a partir de  dilluns, 17 d’octubre el servei ESTONA, TEMPS PER TU a la Garrotxa. Aquest servei de cura puntual inclou diferents activitats per a les famílies amb fills menors, que es divideixen en:

  • Temps per lleure: Es tracta d’un servei de lleure educatiu que s’oferirà durant les tardes en algun equipament del municipi. Inicialment s’oferirà diferents dies segons el municipi.
  • Temps per cultura: És un servei de guarda durant les activitats culturals que s’organitzin als municipis. S’oferirà segons les activitats culturals que es vagin organitzant a cada territori.
  • Temps per Nadal: Inclourà activitats de matins i/o tarda durant les vacances de Nadal.

Tots els serveis inclosos dins del projecte ESTONA, TEMPS PER TU són gratuïts, i es mouen entre les franges horàries de 17h a 20h entre setmana, i de 10h a 13h els caps de setmana (a consultar segons municipi) i requereixen d’una reserva prèvia per part de les famílies, que hauran de fer la petició amb una antelació mínima de 48h, a través de l’aplicatiu http://tempspertu.garrotxa.cat/ on trobaran la informació de les diferents activitats que s’hi ofereixen.

Els serveis de lleure inclosos en les activitats d’ESTONA, TEMPS PER TU s’han concebut per a infants de 2 a 12 anys, excepte les activitats incloses en el Temps per Nadal, on s’han dissenyat activitats per a joves de fins a 14 anys.

ESTONA, TEMPS PER TU està pensat per donar resposta a necessitats puntuals i no per assistir-hi de manera regular. Es tracta d’un servei que s’ofereix a les famílies per facilitar gestions personals, familiars o laborals i fer-les compatibles amb la criança.

La dinamització dels serveis estarà a càrrec dels monitors i monitores de lleure de l’empresa Arriant Formació i Lleure. Les famílies que vulguin més informació sobre Estona, temps per tu poden trucar al telèfon 680 23 77 45, enviar un correu electrònic a dinamitzacio@arriant.org o dirigir la consulta al seu propi ajuntament.