Select Page

COL·LABORAxPAISATGE organitza la videojornada La formació en pedra seca: propostes i reptes per a una articulació a Catalunya el proper dijous 19 de maig, de 18h a 20:15h, per intentar copsar l’estat actual de la formació en pedra seca a Catalunya a través de diverses propostes així com els reptes als quals s’enfronta la creació d’aquest ensenyament.

La videojornada s’articularà en tres grans blocs temàtics:

El primer bloc, Impuls de la formació i certificació de l’ofici de marger: iniciatives de l’administració local presentarà els projectes impulsats per l’Ajuntament de Roses i l’Ajuntament de les Preses, així com la proposta inicial de l’Ajuntament de Canyelles.

El segon bloc, L’ensenyament de la pedra seca a Cicles Formatius existents, tractarà sobre la viabilitat de l’encaix de la pedra seca en el marc dels cicles formatius existents actualment a Catalunya, a partir de l’experiència de l’Institut Mollerussa i de la nova proposta de l’INS Garrotxa.

Al tercer bloc, El context mallorquí i el context català, podrem conèixer de primera mà les polítiques i actuacions per a la formació i acreditació dels margers que s’estan duent a terme a Mallorca i, d’altra banda, copsar l’estat de la qüestió a Catalunya, les dificultats, els reptes i les potencialitats a les quals s’enfronta l’implantament d’aquest ensenyament.

Podeu consultar el programa complet de la videojornada i realitzar inscripció a l’enllaç: www.collaboraxpaisatge.cat/videojornada-formacio/

Emissió en directe al canal YouTube de COL·LABORAxPAISATGE: https://ja.cat/DdpD0

COL·LABORAxPAISATGE és un projecte subvencionat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya en el marc dels Ajuts de Cooperació Catalana entre Grups d’Acció Local i cofinançada pel FEADER.COL·LABORAxPAISATGE és un projecte de cooperació impulsat per ADRINOC amb l’assessorament de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, que compta amb la col·laboració de l’APSAT (Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional) i la participació de cinc grups d’acció local (GAL) d’arreu del territori català: el Consorci Leader Desenvolupament Rural del Camp, el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i Montsià, l’Associació Leader de Ponent, el Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques Ribera d’Ebre – Terra Alta i l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central. Compta també amb un soci a la Catalunya Nord (França), el Parc Natural Regional del Pirineu Català, que gestiona el GAL Terres Romanes en Pays Catalan.

 Més información: Maite Oliva Alsina

Coordinadora de COL·LABORAxPAISATGE  www.collaboraxpaisatge.cat |    pedraseca@adrinoc.cat