Select Page
  • El grup ha escollit visitar la Garrotxa per conèixer l’experiència de la comarca aplicant la Carta Europea de Turisme Sostenible des de l’any 2001 i el model públic-privat de Turisme Garrotxa.
  • La delegació s’ha reunit amb diferents representants del sector públic i privat directament relacionats amb la Carta.

 

Ahir dimarts i avui dimecres la Garrotxa ha rebut la visita d’una delegació, formada per vint-i-tres tècnics i empreses turístiques i onze càrrecs electes procedents del Pallars Sobirà i de l’Alt Urgell, interessats en conèixer l’experiència de la comarca en l’aplicació de la Carta Europea de Turisme Sostenible i el model de gestió de Turisme Garrotxa.

Ahir dimarts els tècnics i empreses es van reunir a Olot amb Joan Pijoan, responsable dels Sistemes d’Informació Geogràfica i de la Carta Europea de Turisme Sostenible del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, que els va presentar la història de l’acreditació d’aquest parc natural amb la Carta, des de l’any 2001 fins l’actualitat. Tot seguit, Laura Fernández, responsable de l’empresa TOSCA, els va presentar la seva experiència en l’aplicació de la CETS com a empresa de serveis ambientals, educació i turisme; Beth Cobo, responsable de l’agència de viatges Trescàlia, va fer el mateix com a responsable de l’única agència de viatges de la Garrotxa acreditada amb la CETS a través de la qual es comercialitzen les Experiències Garrotxa -paquets sostenibles-; i finalment Xevi Collell, director de l’Espai Cràter, els va informar com s’ha conceptualitzat aquest equipament a partir de la col·laboració públic-privada i la seva relació amb la CETS.

Avui dimecres a aquest grup de vint-i-tres tècnics s’hi ha sumat el de càrrecs electes. Ambdós s’han reunit a Can Trona Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas, on el seu alcalde, Lluís Amat, els ha donat la benvinguda, i posteriorment Turina Serra, gerent de Turisme Garrotxa, els ha presentat el model de gestió públic-privat d’aquesta associació i la seva experiència amb la CETS. Isabel Morera, propietària del Grup Morera, els ha aportat la seva experiència amb la CETS des de la visó més empresarial d’allotjaments i restaurants.

Posteriorment, el grup d’empresaris i tècnics turístics han dut a terme una sessió de treball interna per començar a definir l’estratègia de la Carta Europea de Turisme Sostenible al Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Paral·lelament, la delegació política ha mantingut una trobada amb Gemma Canalias, consellera comarcal i presidenta de Turisme Garrotxa, amb Xavier Puig, director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i Xevi Collell a l’Espai Cràter.

Seguidament Mireia Tresserras, responsable de l’empresa de guiatges culturals Educart, els ha presentat la seva experiència amb la CETS.  Després han visitat la gredera del volcà Montsacopa durant la qual, Gemma Canalias, ha explicat la xarxa de senders Itinerànnia –iniciativa sorgida l’any 2004 per fer possible que la Garrotxa, el Ripollès i l’Alt Empordà fossin destinacions turístiques on fos possible la pràctica del senderisme gràcies a una xarxa de camins mantinguda i senyalitzada- i Garrotxa Cultour –iniciativa que posa en valor el patrimoni cultural de la Garrotxa a través de 15 propostes temàtiques-.

Posteriorment la delegació al complet ha pogut dinar al restaurant l’Hostalet, dels Hostalets d’en Bas, on també han tingut l’oportunitat de conèixer un altre cas d’establiment turístic acreditat amb la Carta: el del propi restaurant.

El viatge d’aquesta delegació de tècnics i càrrecs electes del Pallars Sobirà i de l’Alt Urgell tenia com objectiu visitar el Parc Natural de la Zona Volcanica de la Garrotxa i el Parc Natural Reserva de la Biosfera del Montseny, dos territoris que ja estan adherits a la CETS per poder conèixer de primera mà la seva experiència, tant des del punt de vista dels gestors de l’espai natural com dels agents locals adherits a la Carta.