Select Page

Un tríptic informatiu explica quins són els tràmits necessaris per poder regularitzar la situació de les persones que cuiden persones grans dependents als seus domicilis

Des del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa conjuntament amb la Generalitat de Catalunya i la resta d’ens que es dediquen a l’acció social de la província, s’ha engegat una campanya informativa i d’acompanyament per millorar les relacions contractuals entre les famílies i les cuidadores (en la seva gran majoria, dones) de persones grans.

El benestar de les cuidadores i les seves situacions personals és un tema, des de les administracions, s’ha treballat, doncs existeix un gran desconeixement al voltant de la seva situació. Per aquest motiu, ja fa uns anys que es duen a terme projectes per millorar la situació d’aquestes treballadores que s’ocupen, durant moltes hores al dia, d’homes i dones en situació de dependència i amb importants limitacions de l’autonomia.

La invisibilitat de les tasques de cura, sovint recloses en l’àmbit privat, així com l’escàs reconeixement i prestigi social que té aquest tipus de feina expliquen el desconeixement que actualment existeix sobre una realitat cada vegada més evident i necessària a la nostra comarca. Aquesta situació fa que aquestes dones estiguin amb una situació de vulnerabilitat ja que les necessitats i dificultats amb les que es troben són d’una gran complexitat.

Per altra banda, en una comarca cada vegada més envellida com és la Garrotxa, la importància de la tasca que fan les cuidadores i la necessitat creixent en aquest àmbit fa que les famílies necessitin poder contractar a persones dins els domicilis per cuidar als seus familiars i el procés per poder fer els tràmits necessaris per fer aquesta contractació sovint es desconeixen i l’acompanyament és escàs.

És per això que s’ha creat un tríptic informatiu sobre com regularitzar i contractar a una cuidadora per tal que les famílies que ho vulguin puguin millorar la situació administrativa i laboral de les cuidadores, oferint també un servei d’acompanyament als tràmits administratius que suposa aquesta millora. El tríptic es podrà trobar als ajuntaments de la comarca, centres de salut i d’altres administracions.

Amb el lema Si vols que la teva família estigui ben cuidada, cuida a qui la cuida es vol millorar les relacions entre les cuidadores i les famílies i millorar la qualitat de vida tant d’uns com dels altres.

Tríptic Cuidadores CASG