Select Page

La setzena edició d’aquesta publicació recull un total de 88 activitats per a infants i joves. Totes elles es portaran a terme seguint les mesures de seguretat i sanitàries per la COVID-19.

Un any més, el Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament d’Olot han tornat a elaborar la “Guia Activa l’Estiu”. Enguany s’arriba a la setzena edició d’aquesta  publicació que recull les activitats d’estiu organitzades pels ajuntaments de la Garrotxa, entitats i empreses. En aquesta ocasió, la guia conté un total de 88 activitats adreçades a infants i joves menors de 18 anys.

L’Activa l’Estiu s’ha convertit en un referent per a les famílies per tal que els infants i joves de la comarca trobin una activitat adaptada a les seves necessitats per fer de l’estiu un temps de gaudi i, alhora, una oportunitat d’adquirir noves experiències i aprenentatges. Totes les activitats han estat dissenyades i creades per professionals en l’àmbit esportiu, educatiu i de lleure.

Tal com va succeir l’any passat, aquest 2021, amb motiu de la pandèmia provocada per la COVID-19, les activitats previstes s’han adaptat i mantindran totes les mesures de seguretat, sanitàries i de prevenció per evitar la propagació del coronavirus. A més, seguint la línia iniciada en els darrers anys, la guia s’ha editat en format digital per poder arribar al màxim de ciutadans i ciutadanes interessats i interessades, generant el mínim impacte ecològic possible.

Un munt d’activitats amb una doble vessant lúdica i educativa

La guia s’estructura en una primera part on s’agrupen totes les propostes organitzades per l’Ajuntament d’Olot a través del seu programa “Estiu Riu”. Enguany, s’ofereixen un total de 23 activitats. Tot seguit, i ordenat per ordre alfabètic, apareixen les activitats de la resta de municipis de la comarca. Aquest 2021 s’han previst un total de 30 activitats i, paral·lelament, també es mostren les propostes d’entitats o associacions privades que sumen un conjunt de 35 propostes més.

En tots els casos, les propostes recollides a la guia ofereixen un gran ventall d’opcions per a tots els infants, joves i famílies. Hi trobaran activitats que ja són un clàssic de l’estiu a la Garrotxa, com les Brigades Joves d’Estiu, els Camps de treball o els Casals esportius o també d’altres vinculades amb la natura o la cultura. En alguns casos, a diferència d’altres anys, s’ha previst que les activitats s’allarguin una setmana més per gaudir al màxim d’aquestes activitats lúdiques, esportives i educatives.

A grans trets, teatre, robòtica, voluntariat, expressió artística, creativitat, excursionisme, informàtica i mecanografia, equitació, escalada o idiomes són algunes de les altres disciplines de les quals s’ofereixen activitats a la present guia.

Malgrat les dificultats derivades per la COVID-19, des dels ajuntaments s’ha considerat importat poder continuar oferint activitats de lleure per a la infància i l’adolescència de la Garrotxa. L’any passat, en el cas d’Olot, van gaudir de les propostes de l’Estiu Riu un total de 784 participants i un centenar de monitores i monitors es van encarregar del bon desenvolupament de les activitats de lleure per a la infància i l’adolescència, tot i l’esforç i imaginació necessari per oferir activitats de qualitat, educatives i compatibles amb aquests requeriments sanitaris. Tal com ja van fer l’any passat, incidiran en el manteniment de les mesures d’higiene i de seguretat per evitar la propagació de la COVID.

Els serveis de menjador es podran realitzar seguint el protocol publicat per la Secretaria de Salut Pública, així com la utilització de banys, zones comunes o dormitoris, que es netejaran seguint, també, els protocols establerts. D’acord amb les directrius de les autoritats sanitàries, es prendran totes les mesures possibles i recomanades davant la COVID-19 per evitar qualsevol risc.

En relació amb les dates i el procediment d’inscripció, cal consultar cada proposta de la guia. En el cas de les activitats organitzades per l’Ajuntament d’Olot, les inscripcions es faran a través d’internet a http://estiuriu.olot.cat o bé a www.olot.cat. S’iniciaran el dimarts 4 de maig a les 9 h del matí i fins a les 24 h del diumenge 16 de maig de 2021. Tot i això, a la sala la Carbonera s’oferirà atenció a les persones que ho necessitin des del dimarts 4 de maig a les 9 h del matí i fins al 14 de maig en l’horari habitual de dilluns a divendres de 8 a 15 h.

En el cas dels casals coorganitzats entre el Consell Comarcal de la Garrotxa i els ajuntaments de Maià de Montcal, Tortellà, Sant Jaume de Llierca, Castellfollit de la Roca, Sant Joan les Fonts, Riudaura i Sant Feliu de Pallerols totes les inscripcions es faran a través d’internet a www.garrotxajove.cat o a la pàgina web de cada Ajuntament del 3 al 16 de maig. Pel que fa les brigades, les inscripcions són del 7 al 18 de juny a través del web www.garrotxajove.cat o a la pàgina web de cada Ajuntament. Des de l’Oficina del Servei de Joventut del Consell Comarcal i als ajuntaments es donarà suport per fer aquests tràmits.

L’Activa l’Estiu ja es pot consultar a:

Convocatòria de monitores i monitors per a l’Estiu Riu 2021

Fins al dijous 29 d’abril està oberta la convocatòria de monitores i monitors per a l’Estiu Riu 2021. Totes les persones que compleixin els requisits poden presentar les seves candidatures per a la borsa de treball de la convocatòria de monitors i monitores per a la campanya d’activitats Estiu Riu 2021 però també per a les campanyes de Nadal 2021 i Setmana Santa 2022.

Es poden consultar els requisits, la documentació necessària i el procediment de presentació a aquestes convocatòries a les Bases que trobareu publicades a l’apartat de documentació que trobareu en aquesta pàgina web i a les pàgines web municipals de l’Àrea d’Esports i de l’Àrea d’Educació i Joventut.

Per a qualsevol dubte o consulta us podeu adreçar a l’Àrea de Recursos Humans de l’Ajuntament d’Olot o bé a l’Àrea d’Esports o l’Àrea d’Educació i Joventut de la ciutat.

Consulta la Guia Activa l’estiu aquí: ActivaEstiu-2021