Select Page

Avui, 31 de març, és el Dia de la Visibilitat Trans*

Trans* és un terme general que fa referència a un munt d’identitats dins l’espectre de la identitat de gènere.

La iniciativa d’aquesta diada va néixer de la mà de l’activista trans* estatunidenca Rachel Crandall l’any 2009 com a reacció per les poques diades festives LGBTI+, ja que fins aleshores l’única commemoració que es coneixia era el Dia Internacional de la Memòria Transsexual, que recordava a les persones trans* víctimes de crims d’odi, però no es reconeixia ni celebrava la visibilitat dels membres vius d’aquesta comunitat.

Des del Consell Comarcal, en sumem a aquesta iniciativa per seguir reivindicant els drets i la igualtat de les persones trans*, perseverant en la lluita contra qualsevol tipus de discriminació que aquest col·lectiu pugui patir. Donem suport a la idea que les realitats trans* estiguin cada dia més presents en tots els àmbits de la vida, reconeixent, atenent, sensibilitzant i en aquesta ocasió celebrant el Dia de la Visibilitat Trans*.

Des del Servei d’Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere de la Garrotxa us animem a celebrar a través de les xarxes socials les diferents formes d’estimar, ser, sentir i expressar-se perquè la Garrotxa ha sigut, és i serà sempre diversa.

#GarrotxaDiversa

https://vimeo.com/151778639