Select Page

Durant aquest mes de març les empreses interessades poden sol·licitar l’adhesió a la primera fase d’aquest projecte que acredita el compromís d’una gestió lingüística integrada en el funcionament de l’empresa.

Empreses lingüísticament responsables (ELR) és una acreditació pionera a Catalunya que s’emmarca dins la responsabilitat social empresarial. El Consorci per a la Normalització Lingüística va crear-la l’any 2016 arran del conveni de col·laboració signat entre aquest organisme, l’aleshores Institut Municipal de Promoció d’Olot (actual DinàmiG), el Consell Comarcal de la Garrotxa i Turisme Garrotxa.

El Projecte ELR vol fer del compromís amb el territori i la llengua un valor afegit de qualitat i de servei. El programa consta de quatre fases i en cadascuna s’hi treballen aspectes concrets de la gestió empresarial que tenen a veure amb la llengua. És un projecte que s’emmarca dins la campanya Català i empresa. Ja estàs al dia?, de la Direcció General de Política Lingüística, que és qui acredita les empreses des del Consorci per a la Normalització Lingüística.

A causa de la pandèmia, durant el 2020 no s’han pogut acreditar les 17 empreses que treballaven en diferents fases del projecte. És per això que, de moment, només s’obre la FASE 1, la primera, perquè noves empreses s’incorporin en aquest projecte. D’entrada, la previsió és que durant el 2021 es reprengui la feina amb la resta d’empreses del 2020.

Per tant, de l’1 al 31 de març, les empreses interessades a obtenir aquesta acreditació poden demanar l’adhesió a la fase 1 del projecte accedint al tràmit pertinent a través de l’enllaç http://bit.ly/EmpresaLR, descarregant la sol·licitud, omplint-la i registrant-la telemàticament al Consell Comarcal de la Garrotxa per la via d’instància genèrica.

Per més informació es pot contactar amb DinàmiG a través del telèfon 972 26 01 52 o amb el Servei de Català d’Olot-la Garrotxa al telèfon 972 27 09 02.