Select Page

El mes d’agost de 2020 La Generalitat va publicar les bases reguladores de les subvencions per a actuacions de millora i manteniment de camins de la xarxa veïnal i rural a les comarques de muntanya i a l’Aran i va realitzar la corresponent convocatòria de subvencions.

La convocatòria tenia com a objectiu fomentar les actuacions destinades a la millora i manteniment de camins de la xarxa veïnal i rural, els titulars dels quals siguin els municipis pertanyents a les comarques de muntanya i a l’Aran.

El Consell Comarcal va sol·licitar una subvenció per valor de 214.076 € per actuar en diferents camins situats en els municipis d’Olot, Vall de Bianya, Vall d’en Bas, Sant Ferriol, Riudaura, Montagut i Oix, Mieres, Maià de Montcal i Sant Jaume de Llierca. Aquests camins corresponen principalment a pistes que formen part de la xarxa de senders d’Itinerànnia, camins veïnals on el Consell Comarcal n’és el responsable del seu manteniment o bé donen a accés a serveis comarcals, com les instal·lacions del servei de custòdia d’animals de companyia i; finalment, camins d’accés als emplaçaments de la xarxa de telecomunicacions de la Garrotxa.

A principis d’octubre el Departament de Territori i Sostenibilitat va publicar la resolució provisional de concessió de la subvenció i el Consell Comarcal de la Garrotxa va iniciar els procediments de contractació corresponents que han permès poder iniciar algunes actuacions ja a principis d’aquest mes de desembre.

Es preveu que el conjunt d’actuacions finalitzin el mes de febrer de 2021. Les més importants a nivell de cost són les del camí de Santa Magdalena (Vall d’en Bas) per un import de 125.719 € i el camí d’accés al Cos (Montagut i Oix) per import de 57.678’88€.