Select Page

El delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, Pere Vila i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, s’han reunit aquesta tarda amb els alcaldes de la Garrotxa per valorar els efectes del temporal Glòria a la Garrotxa i per explicar el procediment d’ajuts de les diferents administracions als municipis.

En una primera valoració, les pèrdues ocasionades per la llevantada a la Garrotxa es situen al voltant dels dos milions i mig d’euros. Amb aquesta xifra, des de la Generalitat de Catalunya s’ha demanat als alcaldes que durant els propers dies detallin els desperfectes ocasionats a cada municipi a través de memòries valorades. El Consell Comarcal, a través dels seus tècnics, donarà suport als municipis per a la seva elaboració i coordinarà la informació per traslladar-la als departaments corresponents de la Generalitat de Catalunya. Tant el president de la Diputació com el delegat del Govern han insistit als batlles en la necessitat de documentar amb exhaustivitat els danys ocasionats.

Entre els diversos temes tractats, una part important de la reunió l’ha ocupat la intervenció del responsable de l’ACA a Girona, Àlex Rocas, que ha explicat als alcaldes i alcaldesses quines reparacions seran assumides íntegrament per l’organisme, com són la neteja de material vegetal mort a les lleres o els desperfectes d’infraestructures de sanejament i d’abastament en alta.

Els talls de llums patits durant la setmana del temporal també ha estat un dels punts tractats a la reunió. Josep Polanco, director territorial del Departament d’Empresa i Coneixement a Girona, ha informat als alcaldes sobre la intenció de la Generalitat de trametre un escrit de queixa a Fecsa Endesa i a Red Elèctrica amb totes les afectacions en el subministrament elèctric patides pels municipis i les conseqüències que van ocasionar a la ciutadania.

En relació al Departament d’Educació, els alcaldes de la Garrotxa han agraït al delegat del Govern la recomanació enviada el dijous 23 de gener relativa al tancament de centres escolars per evitar riscos en el desplaçament de l’alumnat, recomanació que es va seguir majoritàriament a tota la comarca.

Santi Reixach, president del Consell Comarcal de la Garrotxa, ha valorat molt positivament la reunió, que ha servit per clarificar als alcaldes quines ajudes podran sol·licitar per als seus municipis i com han de recollir i canalitzar la informació per optar al finançament reservat per a emergències.