Select Page

Aquest dissabte la capital de la Garrotxa va acollir per desè any consecutiu la jornada central del Gran Recapte d’Aliments. A falta de tenir les dades de recaptació definitives, ja s’han superat els resultats de l’any passat. El Centre de Distribució d’Aliments ja ha comptabilitzat més de les 13.237 unitats recollides durant la jornada central de 2018, sense haver assolit, però, les quantitats assolides l’any 2017 -pels volts de les 29.000 unitats-. A aquestes dades, caldrà afegir-hi els productes d’alimentació i higiene que continuen a alguns dels punts de recollida d’aquest dissabte i que aquests propers dies es traslladaran fins a les instal·lacions de l’Avinguda Girona d’Olot.

Amb aquestes dades i a l’espera de les definitives, l’organització del Gran Recapte fa un balanç molt positiu de la jornada central. D’una banda, per la bona resposta obtinguda en nombre de donacions i en els productes (que s’han cenyit més als que s’havien fixat com a necessaris per a aquesta edició). D’altra banda, també s’ha percebut una major conscienciació de la ciutadania en la necessitat de col·laborar en el Gran Recapte.

9 supermercats d’Olot es van adherir a la jornada central del Gran Recapte. Des de les 10 del matí i durant onze hores ininterrompudes, prop de 200 persones voluntàries – el doble de l’any passat- no van parar d’informar als clients del motiu de la campanya i dels aliments i productes bàsics necessaris per a les famílies que es troben en situació de precarietat econòmica i social.

Des de l’organització del Gran Recapte a la Garrotxa, es vol destacar la incorporació de joves en les tasques de voluntariat, mostrant implicació i interès en la campanya i els seus objectius. També es vol agrair a tots aquells voluntaris que han participat, ja sigui en els supermercats o organitzant els productes i aliments al CDA, així com les empreses de transport i transportistes que han facilitat el trasllat de les donacions fins al punt de destinació.

Amb la jornada central de la campanya, que s’ha concentrat a Olot, aquesta no finalitza, ja que es podrà continuar fent donacions a alguns municipis de la Garrotxa fins el 8 de desembre. Els horaris i punts de recollida de cada municipi es poden consultar a la web del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa.

En total, la comarca compta amb 60 punts de recollida repartits en 17 municipis, com ajuntaments, centres cívics, petits comerços o centres d’educació, entre d’altres, estenent l’esperit del Gran Recapte per tot el territori garrotxí. El material recollit a la comarca es farà arribar durant les properes setmanes al Centre de Distribució d’Aliments i ajudarà a incrementar el volum de productes recollits. Un cop finalitzada la campanya, es coneixeran les xifres definitives de recaptació.

Més enllà de la campanya del Gran Recapte d’Aliments, qualsevol ciutadà o empresa pot col·laborar fent donacions d’aliments directament al Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa. Aquest està obert tot l’any, els matins, a les col·laboracions d’interessats en fer aportacions per millorar la vida de les persones més vulnerables.