Select Page

El proper dijous 7 de novembre, a les 19h a la Sala DinàmiG, tindrà lloc la conferència “Alimentació saludable i criança positiva. Claus per prevenir els trastorns de la conducta alimentària en la infància i l’adolescència” a càrrec de Laia Asso, pediatra i dietista-nutricionista.

La xerrada, organitzada per l’Oficina de Consum de la Garrotxa (OCG) forma part de les activitats del programa Implica’t: ingredients per a un creixement saludable i feliç, i està adreçada a famílies amb fills amb l’objectiu de prevenir trastorns de la conducta alimentària a través dels hàbits de consum.

La campanya Implica’t ha estat elaborada per la Taula de Diàleg per a la prevenció dels Trastorns de la Conducta Alimentària (TCA) coordinada per l’Agència Catalana de Consum, i té per objectiu implicar les famílies en la prevenció i la recuperació dels trastorns alimentaris, actuant com a altaveu de sensibilització social per vetllar i intervenir en aquells factors socials i de consum que impacten en la proliferació d’aquests trastorns.

Segons dades de la mateixa Agència Catalana de Consum, l’any 2018 els trastorns de la conducta alimentària representaven la tercera malaltia crònica entre la població femenina adolescent de les societats desenvolupades. Només a Catalunya, 28.000 adolescents i joves pateixen un TCA i la mortalitat en els casos de l’anorèxia es troba al voltant del 10%. Per aquest motiu, es considera la detecció precoç i la prevenció factors de bon pronòstic.