Select Page

De l’1 de juliol al 20 de setembre, la Sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa acollirà l’exposició fotogràfica Cinquantenari de la desaparició del tren d’Olot.

El 15 de juliol de 1969 el tren d’Olot va fer l’últim viatge. Acabava, d’aquesta manera, una història que havia començat oficialment l’any 1911, amb la inauguració del trajecte complet entre Girona i Olot, però que tenia uns antecedents que arrenquen del darrer quart del segle XIX. I és que la construcció d’una línia ferroviària entre Olot i Girona, iniciada el 1887, va ser lenta, problemàtica i sovint polèmica. L’exposició mostra una vintena de fotografies procedents de diferents fons i col·leccions de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa que il·lustren diferents moments i espais de la història d’aquesta línia de ferrocarril.