Select Page

Aquesta mateixa setmana, el Consell Comarcal de la Garrotxa ha arribat a un acord amb la cooperativa Som Mobilitat, per a l’ús compartit d’un vehicle elèctric per als treballadors de la corporació. L’acord té una durada d’un any, prorrogable.

Aquest vehicle elèctric, un Renault Zoe, estarà a disposició dels treballadors del Consell Comarcal de 8 a 15h de dilluns a divendres, i la resta de jornada, l’automòbil podrà ser llogat per qualsevol usuari registrat al servei de carsharing de Som Mobilitat. El vehicle estarà ubicat a l’aparcament de la Plaça Major (sota l’estació d’autobusos de la Teisa) i la seva plaça ja disposa d’un punt de recàrrega elèctric.

Amb aquest acord, el Consell Comarcal de la Garrotxa aposta per la reducció d’emissions i la sostenibilitat en els desplaçaments dels seus treballadors per prestar serveis als diferents municipis de la comarca. Cal destacar que en els darrers anys, el potencial del vehicle elèctric ha millorat enormement, arribant a autonomies de fins a 300km. El repte de la sostenibilitat és un dels eixos principals que afronta el Consell Comarcal en aquest nou mandat. Aquest acord és la llavor per aconseguir un transport més sostenible i el menys contaminant possible, ràpid i adaptat a les necessitats de la ciutadania.

Som Mobilitat està present a la Garrotxa des del mes de gener de 2018. En aquest any i mig a la comarca, Som Mobilitat compte amb 54 socis usuaris i ha arribat a acords amb diferents agents del territori per a la instal·lació de punts de recàrrega elèctric i l’ús compartit de vehicles. Som Mobilitat amb 1400 socis arreu de Catalunya i 3700 seguidors a les xarxes socials, va iniciar la seva activitat a la Garrotxa amb un cotxe finançat pels socis de la comarca. Mesos més tard, es va afegir un segon vehicle com a resultat de l’acord de col·laboració amb l’Ajuntament d’Olot, i finalment, s’ha ampliat la flota amb un tercer vehicle, fruit de la col·laboració amb el Consell Comarcal de la Garrotxa. Al llarg d’aquest primer any i mig de servei a la Garrotxa, Som Mobilitat ha tancat un acord de col·laboració amb el Pàrquing Mercat Olot, qui dóna suport en aparcament i informació a socis-usuaris del servei, convertint-se en un dels punts principals d’informació de Som Mobilitat a la Garrotxa. Al mateix temps s’ha iniciat una col·laboració amb el sector turístic, oferint el servei a turistes i visitants de la Garrotxa. Aquesta col·laboració compta amb el suport de Turisme Garrotxa.

Amb la posada en marxa el juny de 2019 del cotxe de Som Mobilitat al pàrquing Plaça Major, es dona per consolidat el primer carsharing social i elèctric d’una ciutat catalana petita i d’interior, impulsat per la societat civil (socis-usuaris de Som Mobilitat) i gràcies a la col·laboració del sector públic i privat. Aquest model d’agregació de diferents hàbits i tipus de mobilitats és el que busca la cooperativa sense ànim de lucre Som Mobilitat per treure el màxim rendiment i fer que la mobilitat sigui més eficient, més ecològica i més social.