Select Page

Els centres eqüestres participants valoren molt positivament la gran participació de visitants durant la tercera jornada de portes obertes del Dia a Cavall.

Des de les 10 del matí, els 20 centres eqüestres participants a la III Edició del Dia a Cavall van obrir les seves portes per tal que grans i petits descobrissin l’apassionant món del cavall. Al llarg de la jornada es van oferir activitats com passejades en cavall, poni o en carruatge per a petits i grans i multituds de tallers, com per exemple: com tenir cura del cavall (raspallar, trenar, preparar), poni games, equilibris, descobrir l’anatomia, creació de contes, relaxació, decoració de ferradures, de dibuix i pintura o manualitats vàries com l’elaboració de corones o punts de llibre. El perfil dels assistents van ser famílies amb nens, molts dels quals varen poder experimentar una primera aproximació al món hípic.

A partir de les 13.30h, cada centre va realitzar una demostració del què ofereix en el seu dia a dia: carrusels, salt d’obstacles, agility, poni games, doma clàssica, etc. D’aquesta manera, els alumnes de cada centre van poder demostrar les seves habilitats i ensenyar fins on es pot arribar en el món eqüestre amb dedicació i constància.

Amb aquesta jornada de portes obertes als centres, l’organització va oferir un tastet del món eqüestre a grans i petits amb l’objectiu que les famílies tinguin en compte l’equitació per a properes activitats de lleure, ja siguin extra escolars o casals i, seguint el camí de països com França o Alemanya, convertir aquesta jornada en una festa marcada en el calendari popular.

Destacar que enguany, com a novetat, han participat centres de les comarques tarragonines, incloent el Camp de Tortosa. Els vint centres participants a tota Catalunya complien una sèrie de requisits de qualitat per tal de poder formar part d’aquesta iniciativa. Els centres participants han estat: Club Hípic Equus Empordà, Albons; CH Carlos Cid, Amposta; CE Can Comas, Cassà de la Selva; CE ABS, Forallac; CH EL Turó, Forallac; CH Omega, Fornells de la Selva, Centre d’Equinoteràpia Marginera de la Bosa, La Vall de Bianya; CE La Vall, La Vall d’en Bas; Hípica Aiguamolls, Palau-saverdera; QMT Reus; CE La Selva (CELASE), Riudarenes; Equidress, Sant Gregori; CH 3 Aires, Sant Salvador de Guardiola; Club Hípic Natura a Cavall, Santa Coloma de Farners; Ponis de la Garrotxa,

Santa Pau; GSIS HÍPICA Can Taió, Santa Perpètua de Mogoda; EE Oso Pony, Sitges; Susanne Lenk Centre Eqüestre Les Oliveres, Torroella de Fluvià; Hípica Vidreres, Vidreres; CH Rosper, Vilanova i la Geltrú

Per donar a conèixer el projecte i les activitats es va elaborar un pla de comunicació que incloïa la web www.diaacavall.cat que va comptar amb més de 11.000 pàgines vistes, perfils a xarxes socials d’Instagram i Facebook; anuncis en premsa i ràdio i material imprès com cartells i fulletons. A més, el Dia a Cavall ha comptat amb el suport de la Federació Catalana d’Hípica.

El Dia a Cavall és una de les accions pioneres del projecte Activitats Eqüestres, una alternativa econòmica en zones rurals. Aquest projecte és impulsat i liderat des d’ADRINOC, l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya, i està subvencionat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya en el marc dels ajuts pel desenvolupament de projectes de cooperació dels grups d’acció local de Catalunya LEADER i cofinançada pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i les diputacions de Girona i Barcelona.