Dissabte, 18 de maig es va celebrar l’acte de cloenda del Projecte Rossinyol, que posa en contacte joves universitaris de la comarca amb estudiants d’origen estranger per tal d’afavorir la interacció entre els joves. L’Ideal – Oficina Jove de la Garrotxa, va acollir als participants del projecte (parelles d’estudiants, familiars i representants dels centres) que impulsa una xarxa d’universitats europees, a la qual està adherida la Universitat de Girona i que, a la Garrotxa, es porta a terme a través del Servei de Joventut del Consell Comarcal.

Deu parelles formades per alumnes de diferents facultats de la Universitat de Girona i estudiants de 1r a 4rt d’ESO de cinc centres de secundària de la Garrotxa (Petit Plançó, INS Montsacopa, Escola Pia, INS Garrotxa i INS Bosc de la Coma) han participat del Projecte Rossinyol. Xina, Gàmbia, Hondures, Geòrgia, Moldàvia i Ucraïna són alguns dels països d’origen dels mentorats. Per la seva part, els mentors, d’entre 18 i 23 anys, són alumnes de la Universitat de Girona i cursen estudis d’infermeria, educació social, ADE, psicologia, biologia i informàtica.

Des del mes de desembre i fins aquest mes de maig, mentors i mentorats han compartit visites culturals a Besalú, Banyoles, Girona, Sant Pere de Torelló, Santa Pau, la Vall d’en Bas, Sant Jaume de Llierca, volcans de la Garrotxa… i han assistit a la Mostra de Pessebres d’Olot, el Pessebre Vivent de Santa Pau, el Festival Sismògraf, la Fira de l’Embotit d’Olot, el Mercat Medieval de Vic, sortides al teatre i un llarg etcètera. També han viscut experiències noves i han compartit idees i coneixements, creant així lligams d’amistat i confiança. La consellera de Joventut i Educació del Consell Comarcal de la Garrotxa, Mar Roca, ha estat l’encarregada d’entregar els diplomes de participació a les parelles i ha agraït la seva participació en un projecte basat en la confiança i en el creixement personal dels participants.

Olot va ser el primer municipi on va començar el Projecte Rossinyol, fa tretze anys. El curs 2005-06, la Universitat de Girona va posar en marxa a la capital de la Garrotxa una prova pilot d’aquest programa. Aquest projecte educatiu també es desenvolupa en altres municipis com Girona, Figueres, Olot, Salt, Banyoles, Palamós, La Bisbal, Lloret de Mar, Santa Coloma de Farners entre altres. La durada del projecte és el curs escolar i finalitza amb una trobada conjunta de tots els mentors i mentores i alumnat del municipi en què comparteixen les vivències i aprenentatges i fan balanç de l’experiència.