Select Page

La jornada de portes obertes a centres eqüestres, organitzada per ADRINOC, amplia el seu territori.

Amb l’objectiu d’apropar el món del cavall al públic general, el proper diumenge 26 de maig torna la III Edició de Dia a Cavall i s’amplia mes enllà del territori ADRINOC. En aquesta edició, el Dia a Cavall compta amb la participació de 21 centres eqüestres d’arreu de Catalunya. L’objectiu de la jornada és que els participants que no coneguin el món del cavall un tastet de tot el que l’envolta: pràctica física, foment de l’autoestima, millora de la concentració, creació de vincles afectius i augment de la confiança en un mateix i en un ésser animal.

La jornada té una estructura semblant a tots els centres, si bé adaptant-se a les peculiaritats de cadascun d’ells. Començarà a les 10.00h amb passejades i activitats amb ponis i cavalls i realització de tallers diversos per a descobrir una mica més aquest món hípic. A partir de les 13.30h i fins les 14h també es faran demostracions eqüestres. A més, els participants podran optar al sorteig de classes i passejades amb cavall i d’obsequis cedits per la Federació Catalana d’Hípica.

Cal destacar que, a més de la participació de centres de les comarques gironines i barcelonines, també s’han sumat a la iniciativa centres de la zona de Tarragona que es dediquen a la iniciació, competició en diferents disciplines, teràpies assistides amb cavalls o doma natural. El Dia a Cavall està pensat per a la participació de tota la família, doncs tots els centres participants compleixen una sèrie de requisits que els converteixen en ideals per tal que petits i grans gaudeixin de l’equitació amb total seguretat.

Tota la informació de la jornada es pot trobar a www.diaacavall.cat on cada centre explica les seves activitats i on es poden consultar també els horaris de les diferents demostracions i exhibicions: salt d’obstacles, doma clàssica, doma natural, carrusel, etc. Al web també es poden formalitzar les reserves per participar a les diferents activitats.

La segona edició del Dia a Cavall va atreure a més de 2.000 persones que van participar en alguna de les activitats. El perfil dels participants va ser el de famílies amb nens que feien el seu primer contacte amb el món hípic.

El Dia a Cavall és una de les accions pioneres del projecte Activitats Eqüestres, una alternativa econòmica per a les zones rurals. Aquest projecte és impulsat i liderat des d’ADRINOC, l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya, i està subvencionat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya en el marc dels ajuts per al desenvolupament de projectes de cooperació dels grups d’acció local de Catalunya LEADER i cofinançada pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Informació i reserves: www.diaacavall.cat