Select Page

Els proper dies 31 de maig i 1 i 2 de juny es celebrarà la primera edició del Garrotxa Volcanic Walking. Aquest festival, impulsat a la comarca per Turisme Garrotxa i la Xarxa de Senders Itinerànnia, proposa als visitants, al llarg de tres dies, la possibilitat de triar entre 12 activitats per descobrir el patrimoni natural i cultural de la Garrotxa, de la mà de guies locals, bons coneixedors del nostre territori.

La Garrotxa, juntament amb les comarques impulsores de la xarxa de senders Itinerànnia, Ripollès i Alt Empordà, se suma aquest any a la iniciativa de Festivals de Senderisme dels Pirineus (http://festivalssenderismepirineus.cat/ ).

Una iniciativa coordinada per l’IDAPA (Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran) i amb el suport de la marca turística Pirineus, el patronat de Turisme Ara Lleida i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Els festivals de senderisme, tenen com a finalitat promoure el senderisme com una activitat d’oci saludable i sostenible i ofereixen un programa de rutes guiades a peu durant uns dies (de 2 a 7 dies), per diferents indrets del territori i per a tots els públics. Els preus són inferiors als habituals i són una oportunitat excel.lent per descobrir una cara més real, autèntica i desconeguda de diferents racons de tot el Pirineu.

A la Garrotxa, com no podia ser d’una altra manera, els volcans, seran protagonistes de les rutes guiades. El Croscat es visitarà a cegues, una ruta s’aproparà als dos volcans “urbans” de la ciutat d’Olot i un itinerari entre boscos i conreus permetrà descobrir fins a cinc volcans i acabarà amb un tastet d’embotits artesans a Begudà. La Fageda d’en Jordà es visitarà de nit per sentir la cara més íntima. Es visitaran les gorgues de la vall d’Hostoles (fent marxa nòrdica) i del vall d’en Bas i es pujarà al Puigsacalm per gaudir de la posta de sol i a Sant Miquel del Mont un gran mirador de la vall de Bianya.

La majoria de sortides acabaran o inclouran un tastet de productes locals oferts pels diferents ajuntaments.

Les activitats programades a la Garrotxa dins del Garrotxa Volcanic Walking són:

DIVENDRES, 31 DE MAIG A LA TARDA

– Volcans entre boscos i conreus (Dificultat: fàcil).

– Posta de sol des del cim del Puigsacalm (Dificultat: moderada).

DISSABTE, 1 DE JUNY

– Gorgues de la Vall d’Hostoles fent marxa nòrdica (Dificultat: moderada).

– Volcans entre boscos i conreus (Dificultat: fàcil).

– Sant Miquel del Mont, mirador de la Vall de Bianya (Dificultat: moderada).

– De volcà a volcà (Dificultat: moderada).

– Gorg de l’Olla i Camí Ral (Dificultat: moderada).

– Aigües que purifiquen (Dificultat: moderada).

– La Fageda de nit (Dificultat: molt fàcil).

DIUMENGE, 2 DE JUNY

– Gorgues de la Vall d’Hostoles fent marxa nòrdica (Dificultat: moderada).

– Els tres roures del rei (Dificultat: moderada).

– Sant Miquel del Mont, mirador de la Vall de Bianya (Dificultat: moderada).

– El Croscat a cegues (Dificultat: fàcil).

En la confecció d’aquestes rutes s’ha tingut en compte l’adaptabilitat d’algunes d’elles, oferint als visitants amb mobilitat reduïda la possibilitat de realitzar la ruta El Croscat a cegues o part d’algunes rutes, com la del Gorg de l’Olla i Camí Ral o les Gorgues de la Vall d’Hostoles.

Les rutes estan especialment pensades per realitzar en família i els preus són 12 euros els adults i 6 euros els infants fins a 16 anys. Les inscripcions a les rutes es poden formalitzar a través dels webs:

www.garrotxavolcanicwalking.cat

www.itinerannia.net/festivals/garrotxa-volcanic-walking