Select Page

La iniciativa WIFI4EU, impulsada per la Comissió Europea, promou el lliure accés dels ciutadans a la connectivitat wifi a espais públics com parcs, places, edificis oficials, biblioteques, centres de salut i museus de municipis de tota Europa.

Aquesta iniciativa ofereix als municipis l’oportunitat de sol·licitar abonaments per un valor de 15.000 euros. Aquests abonaments han d’anar destinats a la instal·lació d’equips de wifi als espais públics dels municipis que encara no estiguin equipats amb un punt d’accés wifi.

A finals de 2018, el municipi de Les Preses, a la Garrotxa, va ser l’únic que va resultar guanyador d’aquest abonament a la primera convocatòria d’aquest projecte. Ara, Argelaguer, Sales de Llierca, la Vall d’en Bas i Riudaura han estat escollits per poder gaudir d’aquests 15.000 euros i permetre als seus ciutadans accés a wifi gratuït als espais públics. Maià de Montcal, que també optava a l’abonament, ha quedat en llista d’espera.

En aquesta segona convocatòria han estat 3.400 municipis de tota Europa els que podran accedir a l’abonament, en una convocatòria on la demanda, per segon cop, ha excedit notablement l’oferta disponible.

Amb aquesta segona convocatòria, ja seran 5 els municipis de la Garrotxa amb accés lliure i gratuït a espais públics dels seus municipis, un avenç tecnològic cabdal per als habitants de la comarca.

Més informació: https://wifi4eu.ec.europa.eu/#/home