Select Page

La passada setmana es va dur a terme la quarta Taula d’Agents de Salut Jove, en la que van participar setze joves d’entre 16 a 19 anys de la comarca de la Garrotxa, de diferents municipis com Castellfollit de la Roca, la Vall de Bianya, Sant Joan les Fonts, Sant Jaume de Llierca, Sant Feliu de Pallerols, Olot, Les Planes d’Hostoles i Les Preses, varen gaudir d’aquesta darrera formació guiada per les professionals de Ranura.

A través d’aquesta última sessió s’han treballat temes tant importants com les relacions amoroses i de parella o la sexualitat, resolent dubtes, creant debat i parlant sobre temes que poden ser del seu interès. A aquesta temàtica si sumen les treballades amb anterioritat: el jo, la família i les relacions entre el grup d’iguals.

Amb aquestes quatre formacions s’han donat eines, recursos, s’ha creat debat i s’ha intentat que fossin els mateixos joves qui poguessin resoldre els dubtes dels altres a través de la relació d’igualtat i respecte que es pot generar entre un grup de les mateixes edats. Així doncs, s’ha treballat de manera global la vida social, personal i emocional d’aquests agents joves per poder promocionar un benestar psicològic.

La darrera sessió programada serà la del mercat d’agents de salut de la comarca, on es presenten els diferents serveis dels quals es disposa als municipis o a nivell comarcal, en una espècie de mercat on cada agent exposa i explica el seu projecte.

Així, els joves, poden conèixer i utilitzar aquests recursos i recomanar als seus companys o amics que puguin anar a algun d’aquests espais a buscar resposta a les situacions que no saben com afrontar. D’aquesta manera es treballa amb la idea de que aquests joves es poden convertir en altaveus de salut a la comarca, promocionant la salut emocional i física a través del coneixement dels diferents serveis existents.

També es faran propostes d’accions per a poder compartir de forma més directa amb altres joves els coneixements i reflexions adquirides al llarg d’aquest procés formatiu.