Select Page

Del 15 al 29 de març, Olot s’omple d’activitats relacionades amb l’empresa i l’emprenedoria.

Aquest divendres, 15 de març, la conferència “Crear la teva fórmula de negoci” de l’expert en innovació Jordi Marín, donarà el tret de sortida a Garrotxa Emprèn, dues setmanes plenes d’activitats al voltant del món empresarial. Garrotxa Emprèn pren el relleu de la Setmana de l’Emprenedoria, i neix amb la voluntat d’ampliar assistents, temàtiques i territori. El programa d’activitats de Garrotxa Emprèn inclou més d’una trentena d’activitats, d’accés lliure, on qualsevol persona, de qualsevol edat, interessada en el món de l’empresa, la innovació o l’emprenedoria, podrà tenir l’oportunitat de gaudir de conferències d’experts nacionals i internacionals com Xavier Verdaguer, Txell Costa, Xavier Servat, Maria Batet o Joana Frigolé.

A l’ampli programa de Garrotxa Emprèn destaquen, entre altres activitats com “Gira-Mujeres” dirigida a fomentar l’emprenedoria i l’empoderament femení o aquelles les dirigides al públic estudiant com són una “Macropartida” de Biznelis (3r. i 4rt.ESO), un taller “WE make .. un llapisser” (Escola d’Art), uns taller de robòtica didàctica (1r. i 2n. ESO) i, per primera vegada, una activitat pel professorat: “Atreveix-te a tenir bones idees”.

Garrotxa Emprèn també inclou una interessant exposició “Emprendre a la Garrotxa”, que es podrà visitar durant 15 dies a l’Hospici. L’heterogeneitat de les activitats incloses al programa i dissenyada pels professionals de Dinàmig permet atreure a públic de diferents perfils. Aquests podran triar entre rebre formació en màrqueting; finançament o conèixer els tràmits per obrir un negoci, entre altres opcions. A més, algunes activitats estan relacionades amb el sector del comerç, com és la presentació dels resultats d’un estudi d’hàbits de consum que actualment s’està portant a terme, o una sessió formativa sobre màrqueting digital, activitats que forment part de Setmana del Comerç que s’organitza des de la Generalitat de Catalunya.

Com a novetat destacada, els organitzadors proposen l’activitat “Cafè&Networking” que pretén sorprendre als participants amb xerrades a diferents establiments de restauració d’Olot. La idea d’aquesta activitat és crear xarxes i sinèrgies entre els assistents i ampliar el coneixement tot fent un cafè, de manera distesa però fructífera. A la primera sessió, Xavier Servant, de Fluidra Accelera, parlarà de com innovar establint contactes entre empreses i emprenedors.

La Sala Torín també serà un escenari destacat durant aquestes dues setmanes dedicades a l’emprenedoria. La responsabilitat social empresarial serà el fil conductor de la jornada que es celebrarà el 21 de març, on es reconeixeran a aquelles empreses del territori que durant l’últim any, han avançat de manera significativa en RSE.

El tancament de Garrotxa Emprèn tindrà lloc el dia 29 de març, quan es celebrarà una jornada de Networking organitzada per l’Associació de Joves Empresaris de la Garrotxa. Seguidament, la cloenda oficial de Garrotxa Emprèn, a les 19h, es realitzarà al Teatre Principal d’Olot, amb el lliurament dels premis als guanyadors de la 6ª Edició del Premis 100% Emprenedors, i on es comptarà amb la participació de Xavier Vedaguer, emprenedor en sèrie, fundador del centre d’innovació Imagine a Silicon Valley de Califòrnia, de l’empresa de roba intel·ligent Innovalley, Inc., inversor a través de Lanta Digital Ventures i soci fundador de l’acceleradora Conector.com, entre d’altres , i l’actuació de Les Anxovetes. L’acte també comptarà amb la presència de la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

Garrotxa Emprèn és una activitat organitzada per l’Ajuntament d’Olot, el Consell Comarcal de la Garrotxa, Joves Empresaris de la Garrotxa i el Cercle Euram de la Garrotxa i la col·laboració dels mitjans de comunicació La Comarca, Ràdio Olot i Olot Televisió, a més d’entitats i empreses que col·laboren en les diferents activitats con són: Kidnelis i la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines, ICIL, l’Aula de Difusió Cultural de la Garrotxa, Volcànic Internet i Ingenèrum, Cicle de Gestió Empresarial, Toni Colom, Fluidra Accelera, Cambra de Comerç i Visita Granges.

Més informació sobre la programació: empresa.dinamig.cat.

Totes les activitats són gratuïtes, però en la majoria cal inscripció prèvia.

Programa 5a Garrotxa Emprèn_2019