Select Page

Aquest 2019, la Setmana de l’Emprenedoria canvia de nom i format per donar relleu a Garrotxa Emprèn, que amb el mateix esperit de donar visibilitat a l’empresa i l’emprenedoria de la comarca, ha ampliat la seva oferta d’activitats, oferint al territori una molt interessant proposta al voltant del món empresarial. Amb Garrotxa Emprèn, els organitzadors esperen superar els més de 600 participants que van ser-hi presents l’any passat, en la que va ser la 4a. edició de la Setmana de l’Emprenedoria.

En aquesta nova edició, “Garrotxa Emprèn” presenta un programa amb més d’una trentena d’activitats, la gran majoria de les quals estan obertes al públic en general, excepte algunes que van dirigides a col·lectius especialitzats. Entre les activitats programades destaca “Gira-Mujeres” dirigida a fomentar l’emprenedoria i l’empoderament femení o les dirigides al públic estudiant com són una “Macropartida” de Biznelis (3r. i 4rt.ESO), un taller “WE make .. un llapisser” (Escola d’Art), uns taller de robòtica didàctica (1r. i 2n. ESO) i, per primera vegada, una activitat pel professorat: “Atreveix-te a tenir bones idees”, amb Maria Batet.

La resta d’activitats són de temàtiques i formats diversos i van, entre altres, des d’una exposició a l’Hospici titulada “Emprendre a la Garrotxa”; formació en màrqueting; finançament i tràmits per obrir un negoci; l’empremta social de les activitats; grups mastermind; Erasmus per a joves emprenedors; lideratge femení per a homes i dones; generar xarxes de relacions i emocions poderoses i una taula rodona sobre l’origen del què menges, producció i venda per conèixer diferents experiències col·laboratives entre un grup de productors.

Algunes activitats estan relacionades amb el comerç, com són la presentació dels resultats d’un estudi d’hàbits de consum que actualment s’està portant a terme, o una sessió formativa sobre màrqueting digital, activitats que forment part de Setmana del Comerç que s’organitza des de la Generalitat de Catalunya.

Destaca també l’estrena de l’activitat “Cafè&Networking”, consistent en trobades de les 8:30h a les 10:00h a diferents establiments de restauració de la ciutat, on una persona experta parlarà d’una temàtica i després tots els participants podran intervenir, fer xarxa i networking tot fent un cafè. A la primera sessió, el Sr. Servant, de Fluidra Accelera, parlarà de com innovar establint contactes entre empreses i emprenedors.

També hi haurà un espai dedicat a la Responsabilitat Social Empresarial, amb l’organització de la 2ª Edició de la Jornada de Territori Socialment Responsable on es fomenta el coneixement de temàtiques relacionades amb la Responsabilitat Social i es fa el lliurament dels reconeixements a les empreses que han dut accions d’RSC durant l’any.

Les activitats que marquen l’inici i el tancament de Garrotxa Emprèn són la inauguració, el divendres 15 de març a les 19:30h a l’Hospici, a càrrec de Jordi Marín, expert en innovació, estratègia i tecnologia. I per cloure aquestes dues setmanes d’activitats, el dia 29 de març es celebrarà una jornada de Networking “Empresari/ària, descobreix noves solucions a qualsevol repte”, de 15:00h a 19:00h, organitzada per l’Associació de Joves Empresaris de la Garrotxa. Seguidament, la cloenda oficial de Garrotxa Empren tindrà lloc a les 19h al Teatre Principal d’Olot, amb el lliurament dels premis als guanyadors de la 6ª Edició del Premis 100% Emprenedors, i on es comptarà amb la participació de Xavier Vedaguer, emprenedor en sèrie, fundador del centre d’innovació Imagine a Silicon Valley de Califòrnia, de l’empresa de roba intel·ligent Innovalley, Inc., inversor a través de Lanta Digital Ventures i soci fundador de l’acceleradora Conector.com, entre d’altres , i l’actuació de Les Anxovetes.

Garrotxa Emprèn, es porta a terme gràcies a l’organització de l’Ajuntament d’Olot, Consell Comarcal de la Garrotxa, Joves Empresaris de la Garrotxa i el Cercle Euram de la Garrotxa i la col·laboració dels mitjans de comunicació La Comarca, Ràdio Olot i Olot Televisió, a més d’entitats i empreses que col·laboren en les diferents activitats con són: Kidnelis i la Universitat Autònoma de Barcelona, l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines, ICIL, l’Aula de Difusió Cultural de la Garrotxa, Volcànic Internet i Ingenèrum, Cicle de Gestió Empresarial, Toni Colom, Fluidra Accelera, Cambra de Comerç i Visita Granges, a més de ponents de renom com Txell Costa i Joana Frigolé.

Les persones interessades en tenir més informació sobre la programació poden fer la consulta al web empresa.dinamig.cat. Totes les activitats són gratuïtes, però en la majoria cal inscripció prèvia. Per dubtes o aclariments, poden posar-se en contacte amb DinàmiG (C/Tomàs Lorenzana, 15) al telèfon 972 260 152 extensió 3 o bé a empresa@dinamig.cat.