Conèixer el coworking com una fórmula innovadora de treball capaç de contribuir a la dinamització econòmica de les zones rural és l’objectiu de la jornada “Coworking: una oportunitat per al desenvolupament territorial i social” que es celebrarà demà dijous, 31 de gener, a l’espai Núria Social d’Olot.

Al llarg de tot el dia, els més de cinquanta assistents confirmats provinents de Catalunya i d’arreu de l’Estat, coneixeran les diferents modalitats i fórmules de gestió del coworking i podran intercanviar experiències entre les diferents comunitats de coworking rurals existents. Aquesta jornada es planteja com un espai per compartir coneixements i fer xarxa entre dinamitzadors, gestors d’espais de coworking, coworkers i professionals independents.

El coworking en l’àmbit urbà està molt desenvolupat, però no així en l’entorn rural. És per aquest motiu que va néixer el projecte Cowocat rural, impulsat per l’Associació Coworking de Catalunya, que treballa en un concepte molt innovador a nivell tant nacional com internacional, que és impulsar noves fórmules de treball en entorns rurals. Actualment, són escasses les trobades d’aquest tipus que es realitzen en entorns rurals.

La jornada que es celebrarà demà a Olot està organitzada per la Red Rural Nacional, del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i forma part del projecte Cowocat_Rural, on ADRINOC (l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord Oriental de Catalunya, amb seu al Consell Comarcal de la Garrotxa) en forma part.

B.II.3_22_COW_Programa