Select Page

El 9 de març de 1988, a les 12 del migdia, es va constituir el Consell Comarcal de la Garrotxa. D’acord amb la Llei 6/1987, de 4 d’abril, el Parlament de Catalunya aprovava l’organització territorial de Catalunya que posava les bases per a la creació, des de les comarques, d’una Administració que havia de contribuir al desenvolupament dels territoris, especialment d’aquells amb més dificultats geogràfiques i, sobretot, garantir l’accés a uns serveis públics de qualitat als seus ciutadans.

Aquest any 2018 es compleixen 30 anys de la constitució del Consell Comarcal de la Garrotxa i per commemorar-ho, el proper dissabte 17 de novembre, a les 18h a la Sala El Torín d’Olot es celebrarà un acte on es farà un repàs d’aquestes tres dècades d’història del Consell i també es recordarà la tasca dels organismes predecessors del Consell Comarcal, com van ser la Mancomunitat Intermunicipal de la Garrotxa i el Consell Comarcal de Muntanya de la Garrotxa.

Repassar aquests 30 anys de feina feta i conèixer quins són els reptes de futur per a les administracions locals són els objectius d’aquest esdeveniment organitzat pel Consell Comarcal de la Garrotxa i obert a tot el públic. L’acte comptarà amb la participació del Sr. Carles Ramió, catedràtic de Ciències Polítiques i de l’Administració de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, que realitzarà la conferència: “Els reptes de futur de l’administració local i el paper de les comarques” on parlarà del futur de les administracions públiques locals i a quins desafiaments s’enfronten.