Select Page

20 centres eqüestres obriran de manera gratuïta les seves instal·lacions el proper diumenge 16 de setembre al matí.

Amb l’objectiu d’apropar el món del cavall a la població general, la segona edició del Dia a Cavall ha anat mes enllà del territori ADRINOC, i aquest any compta amb la participació de centres eqüestres d’arreu de Catalunya. La idea és introduir al públic general en el món de cavalls i ponis a través de la pràctica física, amb activitats amb cavalls que milloren la concentració o la creació de vincles afectius amb els animals.

La jornada té una estructura semblant a tots els centres, si bé adaptant-se a les peculiaritats de cadascun. La jornada s’iniciarà a les deu del matí amb passejades i activitats amb ponis i cavalls i la realització de tallers diversos per descobrir una mica més el món del cavall. A partir de dos quarts de dues, es realitzaran demostracions eqüestres. A més, es sortejarà material eqüestre, gentilesa de la Federació Catalana d’Hípica, Equipassio.com, Central Hípica i Janni Western.

Destaca en aquesta edició l’adhesió de més centres no exclusivament esportius, que permeten descobrir aspectes menys coneguts de l’equitació com l’equinoteràpia, la doma natural, l’etologia, l’anatomia i moviment del cavall, educació emocional, i molt més. Tots els centres participants al 2n Dia a Cavall compleixen una sèrie de requisits que els converteixen en ideals per tal que les famílies gaudeixin de l’equitació amb total seguretat.

A la Garrotxa repeteixen tres centres en aquesta segona edició: CE La Vall a la Vall d’en Bas, Centre d’Equinoteràpia La Marginera de la Bosa (La Vall de Bianya) i Ponis Garrotxa (Santa Pau).

Tota la informació de la jornada es pot trobar al web www.diaacavall.cat on cada centre explica les seves activitats. També es poden consultar les diferents demostracions exhibicions de horseball, salt d’obstacles, doma clàssica, doma natural, carrusels, etc. Cal fer reserva prèvia de cada activitat a través del web.

En la primera edició van participar més de 800 persones, majoritàriament famílies amb nens que feien el seu primer contacte amb el món hípic.

El Dia a Cavall és una de les accions pioneres del projecte Activitats Eqüestres, una alternativa econòmica en zones rurals. Aquest projecte és impulsat i liderat des d’ADRINOC, l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya, i està subvencionat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya en el marc dels ajuts per al desenvolupament de projectes de cooperació dels grups d’acció local de Catalunya LEADER i cofinançada pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).