Select Page

S’obre un nou procés de selecció per cobrir 9 ofertes de feina del programa Fem Ocupació per a Joves. En l’actual convocatòria, 11 persones han obtingut un contracte mínim de 6 mesos com a ajustadors mecànics a TAVIL. Amb la convocatòria que avui s’obre, una seixantena de joves s’hauran beneficiat d’aquest programa.

El passat mes de març es va posar en marxa el programa Fem Ocupació per a Joves dirigit als nois i noies de la Garrotxa amb estudis d’ESO, CFGM o Batxillerat i que actualment no estiguin ni treballant ni estudiant. Les àrees d’Ocupació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa treballen conjuntament a fer possible aquest programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social per tal de donar formació i ocupació a un total de 20 persones.

“L’objectiu del programa és que els joves sense formació professionalitzadora puguin trobar una feina estable i obtenir una formació tècnica per realitzar-la correctament, al mateix temps que l’empresa pugui tenir treballadors amb una formació relacionada amb la feina a realitzar” ha explicat la regidora d’Ocupació, Núria Zambrano, a la presentació d’aquest matí que també ha comptat amb l’assistència del tècnic de l’àrea d’Ocupació, Àngel Serrat.

Des d’AGLOMERA -una iniciativa promoguda per l’Àrea d’Emprenedoria i Empresa de DinàmiG que reuneix les empreses del sector plàstic i metal·lúrgic de la comarca- s’ha detectat la necessitat de contractar joves per a incorporar-los a les seves empreses per a tasques qualificades. Les empreses Resol, Simon, Inteplast, Tecalum i Gipsa busquen 9 joves per a formar-los com a mecànics de manteniment i/o mecànics de producció.

Des del 12 de juliol i fins el 31 d’agost de 9 a 14h, els joves interessats a cobrir els 9 llocs de treball oferts, poden presentar sol·licitud a l’àrea d’Ocupació de DinàmiG situada al Mas les Mates – carrer Mestre Falla número 47 d’Olot.

A principis de setembre, l’Àrea d’Ocupació del Mas Les Mates, Resol, Simon, Inteplast, Tecalum i Gipsa realitzaran un procés de selecció conjunt per a escollir els 9 joves que seran contractats dins el programa en funció de la demanda i el perfil concret que necessiti cada empresa.

A finals de setembre, els candidats seleccionats rebran una formació específica com a mecànics de manteniment. Es tutoritzaran tots els joves escollits per tal de garantir una bona adaptació i encaix al lloc de treball.

Un cop finalitzada la formació a mitjans d’octubre, els joves seran contractats per un període mínim de 6 mesos per les empreses participants. Les empreses, de la seva banda, es podran beneficiar d’una subvenció per a la contractació durant els primers 6 mesos de contracte. A les primeres convocatòries (anys 2016 i 2017), 38 joves i 16 empreses es van beneficiar d’aquest programa. 11 més han obtingut un contracte mínim de 6 mesos com a ajustadors mecànics a TAVIL durant aquest 2018. A aquests s’hi afegiran els 9 joves més que puguin participar de la convocatòria que s’obre avui i que finalitza el 31 d’agost. Per tant, pràcticament una seixantena de joves hauran participat del Fem Ocupació per a Joves.