Select Page

La Garrotxa disposa de quatre nous punts de recollida i lliurament de paquets postals, els coneguts com Citypaq de Correus. Aquests nous terminals es troben als municipis de la Vall d’en Bas, Riudaura, Sant Joan les Fonts i Sant Jaume de Llierca. Concretament als municipis de:

– La Vall d’en Bas: Cooperativa Verntallat, a Puigpardines.

– Riudaura: Centre Cívic.

– Sant Joan les Fonts: Al vestíbul del Club Esportiu Santjoanenc.

– Les Planes d’Hostoles: al carrer Narcís Arnau.

Aquests quatre nous Citypaq s’uneixen als tres dels que ja disposava la ciutat d’Olot, repartits a la benzinera Repsol de les Tries, a la benzinera Repsol de l’Avinguda de Santa Coloma i a la benzinera Petrocat, a l’Avinguda Europa.

Els Citypaq són terminals de Correus, en forma d’armaris, amb diferents compartiments, on l’usuari pot tant lliurar com recollir cartes i paqueteria sense haver de desplaçar-se a l’oficina de Correus. L’avantatge d’aquests terminals és que es troben ubicats a instal·lacions del mateix municipi amb horaris d’obertura molt amplis, i per tant, facilita als ciutadans les gestions de recollida i entrega de paquets, amb major llibertat horària i qualsevol dia de la setmana. La seva utilització per part dels ciutadans és molt senzilla. Només cal registrar-se en la plataforma de Correus (www.citypaq.es) o en la seva aplicació mòbil, que l’usuari s’associï a aquell dispositiu que utilitzarà habitualment o (si no apareix al plànol) que indiqui el codi de la màquina a la que vol associar el seu compte. En el cas dels nous terminals instal·lats a la Garrotxa, els codis de cada aparell són:

– La Vall d’en Bas: A0003088D

– Les Planes d’Hostoles: A0003093D

– Sant Joan les Fonts: A0003098D

– Riudaura: A0001210D

Introduint la informació requerida, a través d’un sms o un correu electrònic es tramita l’alta de l’usuari. Un cop donat d’alta, en el moment que arribi un paquet per l’usuari, aquest rebrà un avís indicant que es ja es pot recollir el paquet i un codi d’obertura del compartiment on es trobi l’enviament a recollir.

Aquest sistema està especialment indicat per facilitar i fer més eficaces les compres on-line, rebent els productes amb la màxima celeritat i seguretat. A més, Correus ja té un centenar d’empreses associades que envien directament la seva compra als terminals que indiqui el client.

Aquests terminals també es poden fer servir per realitzar enviaments. El mecanisme de funcionament és el mateix, amb un codi d’obertura per dipositar l’enviament.