Select Page

Els dies 2 i 3 de juliol tindrà lloc a l’Institut La Garrotxa d’Olot, el Fòrum Educa’t, la XXIII Escola d’Estiu de la Garrotxa, organitzada pel Col·lectiu d’Ensenyants de la Garrotxa amb estreta col·laboració dels Serveis Educatius del Departament d’Ensenyament, l’Institut Municipal d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot i la col·laboració del Consell Comarcal de La Garrotxa.

En aquesta edició el Fòrum Educa’t tindrà com eix central la relació que hi ha entre l’aula, l’escola i la comunitat educativa. Aquesta temàtica que serà tractada en els tres blocs que formen el Fòrum Educa’t, permetrà reflexionar per actuar i aconseguir transformar l’educació.

Dilluns 2 de juliol, a la tarda, de 15.30 a 20.00 h, el Fòrum Educa’t obrirà amb el seu primer bloc “Educació en majúscules” que es desenvoluparà seguint el següent programa: 15:30 Benvinguda a la XXIII Escola d’Estiu de la Garrotxa. 16:00 Conferència inaugural:«El triangle de la renovació pedagògica: aula – escola – comunitat». A càrrec de Jaume Carbonell, pedagog, periodista i sociòleg. Director de la revista «Cuadernos de Pedagogía» (1977-2012). 17:30 Pausa. 18:15 Inici tallers. 20:00 Final jornada.

A l’espai dels taller hi ha una variada oferta d’activitats: escape Room; gimcana matemàtica; danses vives d’arrels tradicionals; experiments senzills de física; la cubeta olotina; escriptura creativa; impressió 3D; eines i recursos d’ecologia emocional; visita guiada al Museu de la Garrotxa; percussió corporal: cos i moviment; jugar per jugar; alguns secrets de Google drive; l’hort a l’escola; Ecoscrab; passejada poètica per Olot i tècnica vocal: com projectar la veu.

Dimarts 3 de juliol al matí, de 9.00 a 13.00 h, es realitzarà el segon bloc del Fòrum Educa’t “Educació KM0”, serà l’espai per conèixer experiències pedagògiques que diferents centres de la comarca i de fora de la nostra comarca, han dissenyat i apliquen. Experiències per primària i secundària de diferents matèries i amb diversitat de formats i metodologies.

La tarda del dimarts 3 de juliol, el Fòrum Educa’t acabarà amb el tercer, i últim bloc, “Educació més enllà de les aules” de 15.30 a 19.00 h. En aquest bloc es treballarà per conèixer i aprofundir en la proposta EDUCACIÓ 360 – EDUCACIÓ A TEMPS COMPLET. El bloc es desenvoluparà seguint el següent programa: 15.30 Començarà amb les “converses edcamp” que seguint la metodologia dels edcamps proposarà als participants que per grups conversin sobre aspectes relacionats amb l’educació a temps complet. 17:00 Pausa berenar. 17:45 Col·loqui 360. A càrrec de Carles Barba Boada, llicenciat en Ciències de l’Educació i Director de l’Aliança Educació 360; Albert Quintana Oliver, professor de secundària i Marina Valladares Gay, educadora social i coordinadora de l’àrea d’Educació de la Fundació SER.GI