Select Page

 

S’obre un nou procés de selecció per cobrir les primeres 10 ofertes de feina del programa FEM OCUPACIÓ PER A JOVES. A les dues anteriors convocatòries, se n’han beneficiat 38 joves

Aquest mes de març es posa en marxa el programa Fem Ocupació per a Joves dirigit als nois i noies de la Garrotxa amb estudis d’ESO, CFGM o Batxillerat i que actualment no estiguin ni treballant ni estudiant. Les àrees d’Ocupació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa treballen conjuntament en fer possible aquest programa subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social per tal de donar formació i ocupació a 20 persones.

L’objectiu del programa és que els joves sense formació professionalitzadora puguin trobar una feina estable i obtenir una formació tècnica per realitzar-la correctament, al mateix temps que l’empresa pugui tenir treballadors amb una formació relacionada amb la feina a realitzar.

L’empresa Tavil torna a col·laborar amb el programa oferint formació com a mecànics i contracte a 10 joves. Des d’avui i fins el 16 de març a les 14h, els joves interessats poden presentar sol·licitud a l’àrea d’Ocupació de DinàmiG situada al Mas les Mates – carrer Mestre Falla número 47 d’Olot. Un cop rebudes les sol·licituds es realitzarà el procés de selecció dels joves perquè, a principis d’abril, comenci la formació.

Des de l’àrea d’Ocupació es fa una crida a les empreses que vulguin participar d’aquest projecte, ja que queden 10 places més dins aquest programa al que es pot acollir qualsevol empresa de la comarca que tingui una oferta de treball. Es prioritzaran les empreses que puguin garantir una continuïtat a la contractació del jove una vegada finalitzat el període subvencionat. Des de l’Àrea d’Ocupació del Mas Les Mates es realitzarà un procés de selecció de cada jove en funció de la demanda de l’empresa i es tutoritzarà i formarà el candidat segons el lloc de treball per garantir una bona adaptació. L’empresa, de la seva banda, es podrà beneficiar d’una subvenció per a la contractació del jove durant un període mínim de 6 mesos per valor del SMI (Salari Mínim Interprofessional) per a l’any 2017.

El regidor de Progrés Econòmic de l’Ajuntament d’Olot, Estanis Vayreda, ha explicat que “a les anteriors convocatòries (anys 2016 i 2017), 38 joves i 16 empreses es van beneficiar d’aquest programa”. Segons ha afegit Vayreda, “ha suposat una inserció de pràcticament el 70% dels joves que hi ha participat”.