Select Page

Es renova el conveni de col·laboració entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Garrotxa va aprovar ahir el Codi de conducta dels alts càrrecs de la institució. L’objectiu d’aquest instrument és augmentar els mecanismes de control per garantir la integritat i l’ètica pública. El codi de conducta recull, entre d’altres punts: normes de conducta, declaracions de béns i drets dels alts càrrecs, gestió dels conflictes d’interès, règim sancionador i la creació d’un mecanisme de control intern, que atendrà les possibles denúncies i queixes en relació a la conducta dels alts càrrecs.

La dissolució definitiva de la Fundació Garrotxa Lider i la Fundació Escola Empresa es va ser aprovada ahir de manera definitiva. Amb els agraïments per la feina realitzada, el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, va explicar que les tasques que desenvolupaven aquestes entitats no desapareixen sinó que s’integren en les competències d’organismes territorials ja existents, de l’àmbit de la promoció econòmica i la formació com són DinàmiG o la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot.

En l’apartat de la Conselleria Comarcal de Benestar Social es va aprovar per unanimitat l’encàrrec de gestió en matèria d’accions de dinamització social del municipi de Sant Feliu de Pallerols. Aquest encàrrec recull, entre altres objectius, la millora en el desenvolupament del teixit associatiu del poble, la promoció de la participació ciutadana i l’enfortiment de la relació dels diferents agents comunitaris.

La revisió de preus públics d’explotació de la planta de compostatge del tractament de fangs per a l’any 2017/2018, de la recollida selectiva de paper-cartró, envasos lleugers i vidres, de l’explotació de la deixalleria comarcal, les deixalleries locals i la recollida de materials voluminosos i de l’explotació del dipòsit controlat de residus municipals, han ocupat l’apartat de Medi Ambient i Salut Pública. Les revisions suposen, en el cas del servei d’explotació de la planta de compostatge, un increment d’un 2% i en la resta de serveis, un 1,2%.

En l’apartat d’Urbanisme, ha estat aprovat per unanimitat la pròrroga del conveni de col·laboració entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el Consell Comarcal. Es tracta del manteniment de l’Oficina d’Habitatge ubicada a la seu del Consell amb competència comarcal. Aquesta oficina ofereix assessorament i gestiona serveis d’habitatge, exercint per delegació competències de la Generalitat de Catalunya, en el marc del Pla per al dret a l’habitatge.

En el ple d’ahir també es va fer efectiva la renúncia del conseller comarcal, Lluís Rubió, membre del grup comarcal de la CUP. La portaveu del grup, Sílvia Pagès, va agrair, en nom del conseller, la tasca realitzada pels membres del ple durant aquest mandat. Un agraïment que el president va fer extensiu al conseller de manera recíproca. Ara, el grup comarcal de la CUP haurà de proposar nou conseller, que serà validat per la Junta Electoral Central.

Per finalitzar, el ple va aprovar, amb el suport de tots grups comarcals excepte el PSC, que es va abstenir, una moció en defensa de les institucions de Catalunya i els seus representants electes. La moció insta a les institucions de l’Estat a respectar i acceptar la voluntat inequívoca dels ciutadans de Catalunya expressada a les urnes, exigeix la derogació immediata de l’aplicació de l’article 155 i demana la llibertat immediata d’Oriol Junqueras, Joaquim, Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i el cessament de la persecució judicial dels polítics i líders socials que s’han implicat en el procés polític català.