Select Page

 

Aquest mes de geners’ha donat per finalitzada la 8a edició del Gran Recapte d’Alimentsa la Garrotxa. El passat dilluns 15 de gener es va tancar la recollida d’aliments i productes bàsics que ha organitzat el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa amb la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa, Creu Roja i que ha comptat amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca.

Així, durant la jornada central del Gran Recapte celebrada el dissabte 2 de desembre, es van recollir 29.016 unitats d’aliments i productes bàsics. 22 supermercats van participar d’aquesta diada, involucrant-se en la campanya i facilitant als clients informació sobre els productes i aliments necessaris.

El Gran Recapte es va iniciar el 27 de novembre, amb la instal·lació dels primers punts derecollida de productes. Els municipisparticipants a la Garrotxa va habilitar espais i equipaments on poder recollir els aliments i productes bàsics, i van fixar el calendari previstde la campanya. En total, es van posar en marxa 90 punts de recollidaa la comarca, i les entitats interessades van començar a organitzar activitats que incorporaven donacions de productes o donatius destinats al Gran Recapte. Entotal, a la comarca s’han recollit 11.871 unitats d’aliments i productesbàsics, 2.757 unitats més que en l’edició anterior.

El Gran Recapte dela Garrotxa ha finalitzat el 15 de gener amb un balanç positiu. En total, s’han recollit 40.887 unitats d’aliments i productes bàsics (29.016 unitats durant la jornada central a Olot i 11.871 unitats al llarg de la campanya a tota la comarca) destinats a les famílies que es troben en situació de precarietat econòmica i social. Es tracta d’una xifra similar a la de l’any anterior (que es va situar en les 41.051 unitats), però on destaca el fet que, com a tendència de les últimes edicions, els aliments i productes que s’han recollit han estat, en un percentatge molt alt, els sol·licitats per l’organització. Llet, pasta i llegums han estatels productes que méshan arribatal Centre de Distribució d’Aliments, gràcies a les aportacions ciutadanes. Un any més, des de l’organització s’agraeix a totes les persones que, d’una manera o altra han participat del Gran Recapte, la seva solidaritat i implicació. Cal destacar el compromís dels 250 voluntaris que han dedicat una estona del seu temps lliure per col·laborar amb la campanya i també la dedicació dels membres dels diferents espais de costura i dels casals de la gent gran que van elaborar les bosses del Gran Recapte, aportant sostenibilitat a la campanya mitjançant la disminució de l’ús de bosses de plàstic. Recordem que tothom que ho desitgi pot fer aportacions de productes bàsics i aliments al llarg de tot l’any al Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa.

Més informació a www.casg.cat.