Select Page

El passat dimecres, l’Espai Jove Ideal d’Olot va acollir la primera sessió de l’any de la Taula Jove Comarcal. La Taula Jove, coordinada pel Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa, és un espai de participació dels joves de la comarca (dels municipis que tenen tècnic de joventut compartit amb el Consell Comarcal de la Garrotxa) per debatre i decidir accions al voltant de temes que els hi afecten directament.

Aquest any, la Taula Jove es vol convertir en un espai de formació d’agents de salut joves. La idea és formar i informar als joves de la Garrotxa en temes de promoció i prevenció de la salut, per tal que els participants esdevinguin referents davant els seus companys, i així crear una xarxa de joves que promoguin la salut a nivell comarcal i que pugui afavorir les conductes sanes i ajudar a evitar situacions de risc entre la població jove de la Garrotxa.

El projecte de formació s’imparteix per dos professionals de l’Associació Ranura, els quals realitzaran un total de 3 sessions relacionades amb els tipus de relacions que tenen els joves i el rol que hi prenen (relacions de parella i sexuals, relacions d’amistat i relacions familiars). Així, els joves podran conèixer diferents recursos al seu abast al voltant de la salut, com saber detectar conductes i/o actituds de risc, aprendre a orientar als altres en la direcció correcta per demanar suport a possible problemes relacionats amb la salut o ser un exemple en conducta sana.

No obstant tractar temes específics, hi haurà assumptes que es tractaran de forma transversal, com l’autoestima, les habilitats socials, l’educació emocional o l’autoconeixement, temàtiques que són intrínseques a la Taula Jove Comarcal, perquè l’objectiu és oferir coneixements i habilitats als joves per a un bon creixement personal. Al final de cada sessió es recolliran les idees proposades pels joves i es transformaran en accions concretes, ja que aquest any, com a novetat, s’ha plantejat que el grup encapçali alguna acció o campanya sobre els temes tractats a la formació.