Select Page

La campanya de recollida d’aliments i productes bàsics de la Garrotxa s’inicia aquest dijous 16 de novembre i s’allargarà fins a finals d’any. Tindrà el dissabte 2 de desembre com a jornada central.

Per vuitè any consecutiu, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, la Fundació Banc dels Aliments, Càritas Garrotxa, Creu Roja, així com els ajuntaments de la comarca i diverses entitats del territori, organitzen el Gran Recapte d’Aliments. La jornada central d’aquesta acció solidària tindrà lloc el proper dissabte 2 de desembre a Olot, però la campanya s’estendrà del 16 de novembre fins el 22 de desembre (segons les dates escollides per cada ajuntament de la comarca).

El Gran Recapte és la gran campanya de recollida d’aliments i productes bàsics per a les persones que es troben en situació de precarietat econòmica i social. Aquesta iniciativa solidària destina tot el material recollit al Centre de Distribució d’Aliments de la Garrotxa, situat a l’Avinguda Girona d’Olot. En aquesta ocasió, els productes de necessitat bàsica que es demanen són, sobretot, detergents, llegums cuits, oli, llet o bolquers de les talles 4 i 5. També com a novetat s’incorporarà la recollida de productes per a intoleràncies alimentàries, com ara aliments sense gluten o llets de diferents tipus, així com producte d’higiene femenina.

El Gran Recapte d’Aliments de la Garrotxa mobilitza al voltant de 300 persones. Voluntaris que realitzen tasques com: recollida de productes als supermercats, classificació dels mateixos al CDA o serveis de transport de les donacions. L’any passat a la Garrotxa es van recollir 41.051 unitats / 33.785,40 quilos d’aliments i productes bàsics. Per arribar a aquestes xifres, els voluntaris són una peça clau per a l’èxit d’aquesta campanya, i és per aquesta raó que des del Consorci d’Acció Social es vol fer una crida a la participació. Per apuntar-s’hi hi ha temps fins al 24 de novembre, i només cal omplir el formulari (es pot consultar al web del CASG). Els voluntaris poden triar les hores que volen dedicar, facilitant així que tothom pugui aportar part del seu temps a ajudar a l’organització. Per a més informació, també es pot telefonar al Consorci d’Acció Social al 972 26 66 44. Tots els voluntaris, abans de participar en la jornada central del Gran Recapte, assisteixen a una sessió informativa. Aquest any, aquesta es celebrarà el proper divendres 24 de novembre a les 7 del vespre a la Sala polivalent de l’escola Cor de Maria d’Olot.

En aquests moments, el Gran Recapte té comptabilitzat 90 punts de recollida distribuïts entre tots els municipis de la comarca. Als 22 establiments d’Olot que participaran de la jornada central del dia 2 de desembre cal afegir-hi els més de 50 punts de recollida ajuntaments, centres cívics i dispensaris, entre molts altres equipaments municipals de la comarca i petits comerços. També hi ha altres punts de recollida a algunes escoles bressol, escoles d’idiomes, llibreries o entitats culturals. I la xifra continua pujant perquè a data d’avui, encara s’estan sumant establiments a la campanya.

La implicació del petit comerç i la col·laboració d’empreses de transport que ajudin amb la logística del trasllat de productes és un dels objectius de l’organització. Per aquest motiu, des de l’organització s’anima a botigues i empreses a participar d’aquesta acció solidària i facilitar tant la recollida d’aliments com el trasllat dels mateixos al CDA d’Olot. Tot i que el CDA admet donacions al llarg de tot l’any, la campanya del Gran Recapte d’Aliments aporta aproximadament un 40% de les aportacions que rep el Centre anualment. Conscienciar de les donacions al llarg de tot l’any i augmentar la xarxa de col·laboradors és bàsic per arribar cada any a més persones que ho necessiten.

Més informació a:

Gran Recapte d’Aliments

Consorci d’Acció Social de la Garrotxa

Contacte: Marta Teixidó o Mireia Delgà Telèfon: 972 26 66 44