Select Page

Del 6 d’octubre al 29 de desembre, la Sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa acollirà una exposició de logotips utilitzats per institucions i associacions olotines entre 1847 i 1938. El logotip és la identitat gràfica que utilitzen les entitats comercials i les organitzacions col·lectives per distingir-se de les altres i facilitar o promoure el seu reconeixement públic. És una eina per a la construcció de la identitat corporativa que vol transmetre un missatge clar a partir d’una composició de símbols, icones i text.

L’exposició reprodueix una vintena d’imatges corporatives seleccionades a partir dels fons documentals propis. La mostra aplega exemples d’entitats de tots els àmbits: culturals (Centro Artístico de Olot, Museum-Biblioteca Olot…), recreatives (Sociedad Filarmónica Olotense, Societat Indústria i Comerç…), esportives (Veloz Club Olotense, Unió Esportiva Olot), religioses (Casal Marià), professionals (Agrupació Comarcal de Metges d’Olot), polítiques (Círculo Carlista Olot, Casal Català-Olot…) i sindicals (La Unión Agrícola de Olot y su Comarca, Sindicat Únic de l’Ensenyança i Professions Liberals…), especialment.

Alguns dels logotips  van ser dissenyats per artistes locals com Josep Berga i Boada (Olot, 1872-Sant Feliu de Guíxols, 1923), Josep Danés i Torras (Olot, 1891- Barcelona, 1955) o Joaquim Farjas Company (Olot, 1895-1935). Són una mostra representativa de l’alt nivell del disseny gràfic aplicat a aquests elements identificadors, farcits de símbols al·legòrics amb els quals es volien donar a conèixer les institucions i les entitats de la població.

L’exposició es pot visitar en l’horari habitual de l’Arxiu, de dilluns a divendres, de 9 a 14h i de 15.30 a 18h. També, els dissabtes 7 d’octubre, 4 de novembre i 2 de desembre, de 9 a 14h.