Select Page

A partir del 22 de setembre i fins el 30 de novembre es poden presentar sol·licituds dins la tercera convocatòria d’ajuts Leader per a realitzar inversions per a la creació, ampliació i/o millora de negocis.

Aquest dijous 21 de setembre s’ha publicat la convocatòria d’ajuts Leader per aquesta anualitat, amb una dotació prevista per les empreses o persones emprenedores de l’àmbit territorial d’ADRINOC de 668.642€ que fomentaran una inversió aproximada d’uns 2M d’€ en el territori.

Es tracta d’uns ajuts destinats a diversificar i promoure l’economia en zones rurals que permeten obtenir fins a un 40% de subvenció a fons perdut per millorar o crear activitats econòmiques en els municipis integrats a ADRINOC. Aquests ajuts són convocats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i cofinançats amb fons europeus FEADER, que es promouen i gestionen a través de Grups d’Acció Local, com és el cas de l’Associació ADRINOC.

ADRINOC, amb seu a Olot i Figueres, dona suport i assessorament a totes aquelles empreses i persones emprenedores que es vulguin acollir al programa d’ajuts Leader per crear, millorar i/o ampliar els seus negocis ubicats en qualsevol dels 75 municipis rurals de les comarques de l’Alt Empordà, la Garrotxa, Osona, el Pla de l’Estany, la Selva i el Gironès adherits a l’entitat.

Des d’ADRINOC es fomentaran inversions que creïn ocupació, que estiguin promoguts per joves i que minimitzin el canvi climàtic d’acord amb els objectius estratègics, recollits en l’Estratègia de Desenvolupament Local d’ADRINOC 2014-2020, elaborada el 2015 mitjançant un procés obert, participatiu i consensuat amb la ciutadania, les organitzacions i les entitats del territori.

Les persones que s’hi vulguin acollir ho podran fer fins el 30 de novembre de 2017 i se les convida a assistir a les sessions informatives que tindran lloc el dia 4 d’octubre al Consell Comarcal de l’Alt Empordà a Figueres i el dia 5 d’octubre a la seu del Consell Comarcal de la Garrotxa a Olot, no obstant això, també en qualsevol moment podran contactar amb l’equip tècnic d’ADRINOC per a rebre assessorament personalitzat i informació més detallada dels ajuts Leader, a Olot (972271600), a Figueres (972503088) i a través de info@adrinoc.cat.