Select Page

Acabades les classes, molts joves de la Garrotxa, entre 14 i 16 anys, participen en les Brigades Joves d’Estiu que organitza el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa amb la col·laboració de diferents ajuntaments de la comarca. Ahir dilluns, més d’un centenar de joves de diferents punts de la Garrotxa van assistir a la jornada de formació que es va desenvolupar al Parc Nou d’Olot. Una jornada adreçada a nois i noies que per primer cop participen a les brigades joves d’estiu del seu municipi.

La sessió formativa, que va comptar amb la col·laboració de les entitats Agrupament Escolta Nostra Dona del Tura i Esplais de la Garrotxa, va tenir una durada de 4 hores i va servir perquè els joves que s’uneixen per primer cop a les brigades sàpiguen què significa fer de voluntari, què s’espera d’ells com a participants i també, i molt important, fomentar el coneixement entre els joves dels diferents pobles de la comarca.

El projecte Brigades d’Estiu té un abast comarcal i aquest any arriba als 207 joves participants de diferents municipis, concretament: Castellfollit de la Roca, Les Preses, Riudaura, Sant Feliu de Pallerols, Sant Jaume de Llierca, Santa Pau, la Vall d’en Bas, la Vall de Bianya, Tortellà, Maià de Montcal, Les Planes d’Hostoles i Olot.

Aquest projecte té com a objectius, per una banda, ajudar als joves a experimentar en primera persona alguns dels valors i competències que més es valoren a l’hora d’accedir al mercat laboral, com ara la responsabilitat, el compromís o el treball en equip, i d’altra banda, que els joves puguin veure i valorar el seu municipi i els serveis que s’hi ofereixen des d’una perspectiva totalment diferent a la que estan acostumats.