Select Page

Demà dissabte, 10 de juny, tindrà lloc una nova edició del cicle Itineraris Personals, organitzat per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot. En aquesta ocasió, el convidat és l’arquitecte Joan Albesa Poncet (Olot, 1954).

Resseguint el camí que feia de petit des del carrer de Francesc Monsalvatje, a l’Eixample Popular, on va néixer i viure molt anys, fins a l’escola del senyor Ferrer, al carrer de Joan Pere Fontanella, Joan Albesa proposa un itinerari que barreja la vivència personal amb l’anàlisi dels canvis i transformacions que ha experimentat la ciutat en els últims anys. Una lectura personal, professional i també política de diferents espais urbans.

Joan Albesa és arquitecte especialitat en urbanisme. Va ser regidor de l’Ajuntament d’Olot pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) entre 1983 i 1991 i entre 1999 i 2011. En aquesta última etapa va ser regidor d’Urbanisme i Barri Vell, i director del projecte d’intervenció integral del nucli històric d’Olot. Ha redactat diversos projectes de planejament i gestió urbanística.

L’itinerari començarà a les 10 del matí, a la cantonada dels carrers del Mirador i del Roser (darrere de l’edifici dels Jutjats). L’acte forma part de la programació de la Setmana Internacional dels Arxius.

[Autor de la foto: Eduard Masdeu]