Select Page

L’associació Turisme Garrotxa celebra el seu 20è aniversari amb un programa de jornades gastronòmiques, culturals, socials i esportives per viure “La Garrotxa dels sentits” des de Barcelona. Del 6 al 8 de juny, aquest seguit d’activitats gratuïtes i adreçades al públic general permetran traslladar les millors experiències del territori a la capital catalana.

L’objectiu de les jornades és donar a conèixer el model de turisme sostenible publicoprivat que Turisme Garrotxa ha impulsat al llarg d’aquests últims 20 anys. A més de les activitats obertes al públic en general, Turisme Garrotxa inclou al llarg dels tres dies diverses sessions per a públic professional (agències de viatges i sector educatiu).

El programa de l’esdeveniment “La Garrotxa dels sentits. El sentit de la Garrotxa” inclou conferències, debats, tastos i la participació d’algunes de les figures més destacades del panorama gastronòmic, esportiu i social garrotxí. Per tal de donar a conèixer aquests trets diferencials fora del seu territori es duran a terme diverses activitats, obertes a tothom.

ACTIVITATS del Palau Moja (Portaferrissa, 1 – al costat de la Rambla de Barcelona)

Dimarts 6 de juny:

o 18.00 h 19.00 h: La Garrotxa dels sentits. El sentit de la Garrotxa. Inauguració a càrrec d’Eduard Llorà, president de Turisme Garrotxa.

o 19.00 h 20.00 h: Dels volcans a les estrelles. Conversa amb Fina Puigdevall, xef del Restaurant Les Cols d’Olot (2 estrelles Michelin) amb Pep Nogué, gastrònom. Activitat oberta a tothom amb inscripció prèvia. Places limitades.

o 20.00 h 21.00 h: El gust de les estrelles. Tast de productes del Restaurant Les Cols d’Olot (2 estrelles Michelin). Adreçat als assistents a la conferència “Dels volcans a les estrelles”.

Dimecres 7 de juny:

o 10.00 h – 12.00 h: Workshop “Els Volcans de Barcelona” adreçat a les agències de viatge de l’Associació catalana d’agències de viatge (Acave). Tot seguit, degustació dels productes més singulars de la Garrotxa. “Deixa’t seduir per la Cuina Volcànica” (només per AAVV)

o 16.00h-18.00h: Workshop “ La Garrotxa per a tothom” adreçat a AAVV i entitats de turisme inclusiu. Tot seguit, degustació dels productes més singulars de la Garrotxa.

o 18.00 h – 19.00 h: Deixa’t seduir per la Cuina Volcànica. Degustació dels productes més singulars de la cuina garrotxina. Tast obert a tothom amb inscripció prèvia. Places limitades.

o 19.00 h 20.00 h: Vida sana als volcans. Taula rodona amb Xevi Verdaguer, psiconeuroimmunòleg, posturòleg i fisioterapeuta; Carles Torrent, ciclista català guanyador d’una medalla olímpica; i Laia Díez, corredora d’ultratrails i entrenadora personal; moderada per Xavi Alujas, corredor i tècnic de so de RAC1. Activitat oberta a tothom amb reserva prèvia. Places limitades.

o 20.00 h 21.00 h: Un mos de colors. Aperitiu de productes de la Plaça Mercat d’Olot, adreçat als assistents a la taula rodona “Vida sana als volcans”.

Dijous 8 de juny:

o 17.00h – 18.00 h: Workshop “La Garrotxa, Volcans i molt més” adreçat a personal docent.

o 18:00h-19.00h: La Garrotxa més dolça. Maridatge de postres de La Fageda Fundació, obert a tothom amb reserva prèvia. Places limitades.

o 19.00 h 20.00 h: La Fageda, un projecte social arrelat a la Garrotxa. Conferència a càrrec de Cristóbal Colón, fundador de La Fageda Fundació, moderada per Ester Carreras, membre de l’equip de La Fageda Fundació i periodista. Activitat oberta a tothom amb reserva prèvia.

Places limitades.

o 20.00 h 21.00 h: Degustació de copes volcàniques. Cloenda. Activitat oberta als assistents a la conferència “La Fageda, un projecte social arrelat a la Garrotxa”.

Del 3 a l’11 de juny, a la botiga del Palau Moja i durant tot el dia, estarà a disposició dels ciutadans un espai de venda de productes Km0, exposició i informació de La Garrotxa.

Les jornades són gratuïtes però requereixen d’inscripció prèvia a www.turismegarrotxa.com

L’acte del passat 4 d’octubre al Teatre Principal d’Olot va obrir la celebració dels 20 anys de Turisme Garrotxa. L’associació es va crear l’any 1996 amb l’impuls inicial del Consell Comarcal de la Garrotxa, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa i el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Al llarg dels anys ha anat augmentant el volum d’associats fins als 220 actuals.

Al llarg d’aquests 20 anys Turisme Garrotxa ha impulsat projectes de dinamització del sector turístic garrotxí, com la xarxa de senders Itinerànnia, que ha permès senyalitzar els camins per a la pràctica del senderisme, o Garrotxa Cultour, que ha significat la identificació de més de 100 elements del patrimoni cultural de la Garrotxa. Des de la seva creació l’entitat ha apostat pel turisme sostenible, estratègia que es va consolidar l’any 2001 amb l’obtenció de la Carta Europea de Turisme Sostenible. La tasca de Turisme Garrotxa ha estat reconeguda en diverses ocasions: Premi Turisme Responsable de Catalunya (2014), Premi Pont de Plata (2014), Premi Xiquet Sabater al projecte empresarial Itinerànnia (2007), Diploma Turístic de Catalunya (2004).

Per a més informació sobre les jornades: info@turismegarrotxa.com

D’esquerra a dreta: Gerard Xifra, Joan Espona i Eduard Llorà.