Select Page

L’Ajuntament d’Olot a través de l’IME i el Consell Comarcal de la Garrotxa han publicat, per dotzè any consecutiu, l’Activa l’Estiu – la Garrotxa 2017, la guia que recull les diferents propostes programades per aquest estiu a la comarca. Organitzades pels ajuntaments, el Consell Comarcal, les entitats i la iniciativa privada. Les activitats s’adrecen als infants i joves de la comarca d’edats compreses entre els 0 i els 18 anys.

Per sisè any consecutiu, el Consell torna a fer-se càrrec de la gestió dels casals. La tècnica de Joventut del Consell Comarcal, Marta Vila, ha explicat que “6 municipis, un més que l’any passat, han encarregat al Consell la gestió dels seus casals que l’any passat van tenir 244 participants”. L’altre projecte ja consolidat són les Brigades Joves. Les bones valoracions que s’obtenen per part dels ajuntaments, joves i famílies fan que cada any augmentin el número de participants (al 2016 van comptar amb 215 nois i noies). També creix el número de municipis que realitzen brigades gestionades pel Consell i aquest estiu ja seran 12.

Olot també ofereix el projecte de Brigades Joves d’Estiu. El tècnic de l’Institut Municipal d’Educació i Joventut d’Olot, Joan Gelabert, ha avançat que “una de les novetats d’aquest any és que, veient la bona resposta dels anys anteriors, s’amplia el número de places. Aquest estiu, hi podran participar 41 nois i noies nascuts entre els anys 2001 i 2002”.

Una altra de les novetats de les activitats d’estiu d’Olot és que l’esplai per a petits es trasllada a l’escola del Pla de Dalt (P3 – P5). En canvi, al Morrot s’hi continuarà fent el casal dels alumnes que cursen de 1r a 6è de primària. Dins l’Estiu Riu també s’oferiran tallers de robòtica (un taller de Lego Mindstorm, un de creació de robots, de Lego Wedo amb scrath o de creació de videojocs) pensats per a diferents franges d’edat.

Les activitats esportives de l’Estiu Riu també es consoliden en relació als últims anys. Així, els nens i nenes podran escollir entre els campus de hoquei, voleibol i anglès, escalada, tennis taula, patinatge, natació i bàsquet, entre altres. L’any passat, l’Estiu Riu va tenir 1.345 participants.

Moltes de les activitats que s’ofereixen a l’Activa l’Estiu-la Garrotxa 2017 són una continuïtat de l’oferta del passat estiu. Aquest fet però, és fruit de la bona valoració i acceptació que tenen tant pel que fa referència a les famílies com als participants. En la seva dotzena edició, l’Activa l’Estiu – la Garrotxa 2017 continua essent una eina imprescindible per als més joves i les seves famílies perquè en una única publicació es poden trobar la majoria d’activitats d’estiu que s’ofereixen a la comarca. La regidora de Joventut de l’Ajuntament d’Olot i consellera de Joventut del Consell Comarcal, Mar Roca, ha afirmat que “per primera vegada la guia canvia de format i s’edita únicament en versió digital, apostant així per la sostenibilitat i la millora del medi ambient”. Segons Roca, “ja que el 90% de les inscripcions fetes l’any passat van ser per internet aquest any fem una prova per tenir la guia únicament en digital. A veure quina és la resposta”. No obstant això, les persones que no disposin d’internet i vulguin consultar la guia poden dirigir-se al Consell Comarcal, al CASG o l’IMEJO.

També cal destacar, de nou, la tasca dels monitors, tècnics i altre personal que fan possible que cada estiu la Garrotxa esdevingui un gran espai de lleure educatiu.

Les inscripcions als casals mancomunats es podran fer a través d’internet a www.garrotxajove.cat o bé a l’apartat d’inscripcions de la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot www.olot.cat. Les inscripcions s’ha obert aquest dimarts 2 de maig i hi ha temps fins al 26 de maig. Per apuntar-se a les activitats organitzades per l’Ajuntament d’Olot (Estiu Riu) cal fer-ho a través d’internet, accedint a estiuriu.olot.cat, a ime.olot.cat o bé a www.olot.cat (a l’enllaç “inscripcions”). Tot i això, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (situada a la planta baixa de l’Ajuntament d’Olot) posarà a disposició de les famílies un equip de persones que facilitaran aquest tràmit. El període per fer les inscripcions serà del 16 al 31 de maig.