Select Page

Octavi Bono ha mantingut una reunió a l’Ajuntament d’Olot i ha visitat el volcà Montsacopa abans de traslladar-se a Santa Pau. Bono, que ha destacat l’aposta del territori per un model turístic sostenible i de qualitat, ha anunciat la celebració a la Garrotxa del Primer Congrés d’Ecoturisme de Catalunya.

El director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya, Octavi Bono, ha estat avui Olot. Acompanyat de l’alcalde Josep M. Corominas, el regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda, i Eduard Llorà, president de Turisme Garrotxa i conseller de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal de la Garrotxa, ha visitat el Montsacopa per veure l’estat de les obres de construcció del bar – cafeteria situat al fort del volcà, finançades en un 50% pel Pla de Foment de Foment Turístic “La Garrotxa, terra de volcans, cultura i identitat” (2a fase). En una reunió prèvia, Bono ha conegut amb detall la resta d’actuacions promogudes per l’Ajuntament d’Olot com la nova Oficina de Turisme (construïda amb el finançament del primer Pla de Foment Territorial de Turisme de la Generalitat de Catalunya), així com el projecte Espai Cràter. Des de Turisme Garrotxa li han presentat l’estat d’execució del conjunt d’actuacions que, a nivell de tota la comarca, han estat incloses en el Pla de Foment.

L’alcalde d’Olot Josep M. Corominas ha agraït la visita del director general de Turisme a la ciutat i ha afegit que “sempre hem tingut un gran suport per part de la Generalitat per tirar endavant actuacions que ens permetin continuar apostant per un turisme familiar, de qualitat i que sàpiga apreciar els valors del nostre territori”. Eduard Llorà, president de Turisme Garrotxa i conseller de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal de la Garrotxa, ha subratllat “les accions que hem fet gràcies a la suma d’esforços de les institucions i la iniciativa privada per executar accions, com les incloses en el Pla de Foment Turístic”.

“La manera com es treballa aquí es pren com a model i és una referència” ha assegurat el director general de Turisme de la Generalitat. Per aquest motiu, Bono ha anunciat que la Garrotxa “acollirà aquesta tardor el primer Congrés d’Ecoturisme de Catalunya” amb motiu de la declaració aquest 2017 de l’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament.

Aquest migdia, Octavi Bono també s’ha desplaçat a Santa Pau per visitar les actuacions d’accessibilitat incloses en el Pla de Foment Turístic de la Generalitat.

Dos plans de Plans Foment Turístic

La Garrotxa és l’única comarca de tot Catalunya que ha entrat a formar part per segona vegada consecutiva dels Plans de Foment Turístic. El treball conjunt realitzat pels ajuntaments amb el Consell Comarcal i coordinat per Turisme Garrotxa ha estat determinant perquè la Direcció General de Turisme hagi renovat el compromís amb el territori amb la concessió d’aquesta nova ajuda per als anys 2015 al 2017. La primera edició de la convocatòria ha suposat una subvenció de 389.167,93 per fer possible una vintena d’actuacions a diferents municipis de la Garrotxa. S’han invertit 648.613 euros per actuacions d’àmbit comarcal com, per exemple, la millora de la senyalització turística, el desenvolupament de l’APP Garrotxa Itinerànnia o l’adquisició d’un software per al recompte de visitants. La construcció d’una zona de pícnic a Sant Jaume de Llierca, la millora dels accessos als gorgs del Riu Brugent a les Planes d’Hostoles, la renovació de l’exposició permanent de l’Estada Juvinyà de Sant Joan les Fonts i la nova Oficina de Turisme d’Olot també s’inscriuen en aquesta convocatòria.

A la segona fase del projecte “Garrotxa, terra de volcans, cultura i identitat” la Generalitat ha concedit 341.037,78 euros i es preveuen inversions per valor de 682.075,57 euros. Entre les accions previstes destaquen les destinades a valoritzar el patrimoni cultural dins el projecte Garrotxa Cultour a diversos municipis de la comarca.