Select Page

Aquest dissabte, 29 d’abril, tindrà lloc una nova edició del cicle Itineraris Personals, organitzat per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot. En aquesta ocasió, el convidat és l’historiador de l’art Miquel Àngel Fumanal (Barcelona, 1976).

El pas per l’adolescència a Olot va marcar per sempre Fumanal, ja que molts dels esdeveniments clau del seu creixement preadult van tenir per escenari llocs d’Olot que han desaparegut del tot. A partir d’aquestes “desaparicions”, Fumanal proposa un itinerari pel nucli antic d’Olot a través d’uns espais de record íntim però que també han suposat significatives pèrdues del patrimoni i la personalitat arquitectònica de la ciutat.

Miquel Àngel Fumanal ha cursat la llicenciatura i cursos de doctorat d’Història de l’Art a la Universitat de Barcelona. Actualment, ultima la tesi doctoral dedicada a l’escultura a Girona durant la primera meitat del segle XIV. És coautor dels llibres Olòtia: vuit segles de poesia a la Garrotxa, 700: l’Hospital de Sant Jaume d’Olot en la història i Travessant el Collsacabra: el camí ral de Vic a Olot i les Marrades del Grau. Història, arqueologia, patrimoni, i ha publicat nombroses articles d’investigació i divulgació sobre el patrimoni de la comarca. És fundador i director executiu de l’empresa Culturània.

L’itinerari començarà a les 11 del matí davant de l’Escola Pia.